Evroprajd

ANA BRNABIĆ posle događaja na EVROPRAJDU: Ponosna sam na TOLERANCIJU naših građana

Premijerka Ana Brnabić obratila se medijima i građanima na konferenciji za novinare u zgradi Vlade Srbije

Izvor: K1info

17/09/2022 > 19:16

podeli vest:

ANA BRNABIĆ posle događaja na EVROPRAJDU: Ponosna sam na TOLERANCIJU naših građana
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Ponosna sam što je današnji dan prošao bez većih incidenata, rekla je na početku obraćanja Ana Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je večeras zahvalnost građanima Srbije koji su pokazali toleranciju i razumeli pozive države, i kazala da je ponosna što je dan prošao bez većih incidenata.

Brnabić je na vanrednoj konferenciji za štampu rekla da se polako privodi kraju ova izuzetno teška i izazovna nedelja.

Izrazila je svoj ličnu i zahvalnost Vlade Srbije svim građanima, to jest velikoj većini i stanovnicima Beograda, jer su pokazali toleranciju, razumevanje i na prvom mestu brigu prema državi.

- Oni su razumeli sve ono o čemu smo pričali proslednje dve nedelje. Pozivali smo na stabilnost, jedinstvo, da ne nasedamo na provokacije i da ove stvari koje smo imali kao temu broj jedan, iako postoje mnogo veći problemi za Srbiju, ostavimo po strani i bavimo se problematičnijim stvarima - kazala je ona.

Brnabić je ocenila da je najveći broj građana Srbije to poslušao i zahvaljujući njima smo imali dan koji je protekao bez većih incidenata, u miru.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

- Na to sam ponosna - podvukla je premijerka.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je tokom dana bila sa bezbednosnim službama, a ne na okupljanju u okviru Evroprajda.

- Ja sam bila sa bezbednosnim službama, želela sam da budem uz njih, u svakom trenutku da im dam podršku i budem sigurna da će svi koji su se danas našli u Beogradu budu bezbedni - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara zbog čega nije bila na prajdu, gde je bila njena partnerka.

- Kako god bilo, da sam bila, pitali bi me što sam bila, da nisam, pitali bi što nisam bila… - rekla je Brnabić.

Smatrala je, kaže, da je njeno mesto, kao premijerke, u tim trenucima bilo negde drugde, gde je bilo potrebnije i važnije, u teškom danu.

- Jer, ja sam prvo, premijerka Srbije - rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je država pokazala da je ozbiljna, i poštuje reč prema građanima, koja veruje i poštuje svoje institucije, kao i prava svih građana.

- Sve što se dešavalo, uradili smo na najbolji način. Završili smo sa ovom temom, stavljamo tačku na to i okrećemo se većim problemima, važnijim stvarima, pripremama za zimu i svemu što je pred nama, u smislu međunarodnih izazova - rekla je Brnabić na vanrednoj pres konferenciji.

Dodala je da je predsednik Srbije danas otputovao u Njujork, gde će učestvovati u radu Generalne skupštine UN, a da ona sutra rano ide u London, na sahranu kraljice Elizabete.

- Okrećem se nekim drugim stvarima. Hvala još jedom svim građanima, što smo u teškim, izazovnim vremenima, kada su mnogi želeli da nas podele i zavade, pokazali ozbiljnost - rekla je Brnabić.

Dodala je da, i pored svih izazova, prethodne nedelje otišla najbolja i najlešpa slika Beograda i Srbije, tokom Evroprajda.

- U Beogradu je održano više od 130 različitih događaja, a da nismo imali niti jedan ozbiljan incident, napad, povredu. To govori dobro o našim građanima, o svima koji su ovde došli i o pripadnicima bezbednosnih službi, koje su uspele da obezbede mir, bezbednosti i sgurnost svih. To je za mene prava slika Beograda i Srbije - rekla je Brnabić.

Ostavite komentar