Priče > Društvo

Više od 200 tona HRANE podeljeno onima kojima je ona NAJPOTREBNIJA: Cilj je da akcija živi u više gradova Srbije

Sarađujemo sa više kompanija i želimo da olakšamo svakodnevicu sugrađanima, kazao je Budimčić

Autor: K1info/Tanjug/M.G.

25/11/2023 > 12:16

podeli vest:

Više od 200 tona HRANE podeljeno onima kojima je ona NAJPOTREBNIJA: Cilj je da akcija živi u više gradova Srbije
Foto: Pixabay.com


Srđan Budimčić iz Banke hrane Vojvodine izjavio je danas da je u planu da akcija te organizacije, čiji je cilj da pomogne socijalno ugroženom stanovništvu kojem je potrebna hrana, do 2024. godine bude proširena i na ostale gradove u Srbiji.

- Mi postojimo od januara 2021. godine i naš cilj je da sakupimo što je više moguće hrane, a danas se nalazimo u sklopu Megamaksija na Vilinim vodama - rekao je Budimčić za Tanjug. 

Dodao je da je do sada skupljeno blizu 200 tona hrane, koja je plasirana u Vojvodini i celoj Srbiji. 

Prema njegovim rečima, svako veče od 18 do 21 čas stigne do tone hrane i  tada se pakuje određeni asortiman, a to je voće i povrće, pekarski asortiman i suhomesnati asortiman. 

- Cilj nam je da napravimo što je više moguće paketa, a kada napravimo te pakete od 9 do 10 časova delimo ih našim sugrađanima kojima su potrebni i oni mogu da dođu da preuzmu taj paket - naveo je Budimčić.

Istakao je da su zajedno sa kompanijom Delhaize uspeli da organizuju ceo koncept tako što su uveli kartice za ljude kojima je potrebna hrana.

- Damo im karticu gde je definisano kada oni treba da dođu, tj. u koje vreme, da bi preuzeli taj paket, sa ciljem da im olakšamo svakodnevicu - rekao je Budimčić i dodao da Banka hrane Vojvodine sarađuje sa 80 odsto kompanija.

- Naravno da ima kompanija sa kojima još ne sarađujemo, ali verujemo da će se i one uskoro priključiti samom radu Banke hrane Vojvodine, gde će sa svojim proizvodima podržati celu akciju, a sve sa zajedničkim ciljem da pomognemo našem stanovništvu u svakodnevnici -  istakao je Budimčić. 

 

Ostavite komentar