Vesti > Politika

Dodik: Važno je da se mladi identifikuju sa Srpskom jer to garantuje budućnost

Dodik je istakao da Univerzitet u Banjaluci ostvaruje važnu društvenu i akademsku ulogu.

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

17/06/2024 > 22:53

podeli vest:

Dodik: Važno je da se mladi identifikuju sa Srpskom jer to garantuje budućnost
Foto: Anton Vaganov/Pool Photo via AP


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras, uoči godišnjeg koncerta banjalučkog Univerziteta pod nazivom "Poklon Republici", da je važno da se mladi snažno identifikuju sa Srpskom jer to garantuje budućnost.

"Ovo je divno veče muzike koje je posvećeno Republici Srpskoj. Svi ljudi, uključujući i akademsku zajednicu veoma su privrženi Srpskoj, a to na najbolji način pokazuje i organizacija ovog koncerta", rekao je Dodik novinarima uoči koncerta, prenela je Srna.

Dodik je istakao da Univerzitet u Banjaluci ostvaruje važnu društvenu i akademsku ulogu.

 On je naglasio da stvaranjem dobrih uslova za studiranje i dizanjem svesti o značaju Univerziteta svi zajedno doprinose tome da se ojača poverenje u obrazovanje, znanje i institucije.

 "Želim da čestitam rektoru Radoslavu Gajaninu i njegovom timu koji predano radi na tome da održi autoritet Univerziteta, ne samo u obrazovnom, nego i u društveno-političkom smislu", rekao je Dodik.

Foto: ATA Images

 

  On je istakao da je za Kabinet predsednika, koji je generalni pokrovitelj večerašnjeg koncerta, primarna podrška mladima koji su budućnost Republike Srpske.

  "Identifikacija mladih ljudi u ovoj fazi obrazovanja sa Republikom Srpskom mora biti snažna. Ukoliko to uspemo, možemo da garantujemo i budućnost", naveo je Dodik.

  Predsednik Srpske je naglasio da je zadovoljan zbog toga što je patriotizam mlađe generacije u porastu.

  "Patriotizam i pripadništvo naciji je jedina dugoročna održiva koncepcije za život jedne društvene zajednice. Naravno, mi težimo da vaspitamo mlade ljude da ne mrze druge, ali i da poštuju svoje. To je nešto što mora da ostane dominantno u svemu", rekao je Dodik.

  Godišnjim koncertom banjalučkog Univerziteta pod nazivom "Poklon Republici", uz nastup 80 izvođača, biće obeležen završetak nastave u akademskoj 2023/2024. godini i Svetski dan muzike.

  Izvođači iz Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti Univerziteta u Banjaluci i Simfonijskog orkestra Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada na koncertu izvode muziku iz domaćih i stranih filmova.

 

Ostavite komentar