Priče > Društvo

Vozači SKUTERA se OPAMETILI, MOTORISTI još DIVLJAJU: Za 7 dana više od 14.000 prekršaja u SAOBRAĆAJU

Agencija za bezbednost saobraćaja kreće sa kontrolama na Koridoru 10 i 11, akcija počinje 15. jula i zove se "Vozi odmoran"

Izvor: K1info/Tanjug

21/06/2023 > 10:29

podeli vest:

Vozači SKUTERA se OPAMETILI, MOTORISTI još DIVLJAJU: Za 7 dana više od 14.000 prekršaja u SAOBRAĆAJU
Foto: Tanjug/Omk Mup Srbije


Za sedam dana pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji Srbije, u okviru međunarodne akcije u 30 država koje čine "Mrežu saobraćajne policije",  otkriveno je ukupno 14.027 prekršaja. 

- Uprava saobraćajne policije je od 14. do 20. juna realizovala međunarodnu akcija pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji Srbije, koja je bila usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci - rekao je za Tanjug Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

On je dodao da je tokom sprovođenja akcije otkriveno ukupno 14.027 saobraćajnih prekršaja i to 1.870 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 60 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 12.082 ostala prekršaja. 

Kako je kazao, u službenim prostorijama zadržano je ukupno 377 lica.

Foto: YouTube screenshot

 

- Tokom pojačane kontrole saobraćaja kontrolisano je ukupno 71.575 vozila. Za motocikliste je savet da kupuju svoje vreme i prostor, budite viđeni i gledajte. Smanjen je broj vozača koji su učestvovali u saobraćajnim nezgodama, a upravljaju skuterima, i to za skoro 50 posto. Kada je reč o vozačima motocikala taj broj je porastao, praktično 33 posto se povećao broj vozača motocikala koji učestvuju u saobraćaju - naveo je Belencan.

 

Prema njegovim rečima, Agencija za bezbednost saobraćaja kreće sa svojim preventivnim aktivnostima na Koridoru 10 i 11, akcija počinje 15. jula i zove se "Vozi odmoran". 

- Saobraćajna policija je prisutna na koridorima od 1. juna od kada je počela i letnja sezona, jer se očekuje intenzivirani saobraćaj sever - jug i mi smo se već pripremili za prihvat tog povećanog intenziteta saobraćaja na koridorima - rekao je Belencan. 
 

Ostavite komentar