Vesti > Srbija

Za Vaskrs smo VOZILI KAO LUDI: Otkriveno više od 15.000 PREKRŠAJA, polovina zbog PREKORAČENJA BRZINE

"Speed maraton" biće sproveden 21. aprila, kada će se meriti brzina bez zaustavljanja vozila

Izvor: K1info/Tanjug

18/04/2023 > 10:53

podeli vest:

Za Vaskrs smo VOZILI KAO LUDI: Otkriveno više od 15.000 PREKRŠAJA, polovina zbog PREKORAČENJA BRZINE
Foto: MUP RS


Saobraćajna policija tokom pojačane kontrole za Uksršnje praznike otkrila je čak 7.715 prekršaja prekoračenja brzine, što je polovina od ukupnog broja otkrivenih prekršaja.

Međunarodna akcija Evropske mreže saobraćajne policije trajaće do 23. aprila, a sprovodi se u 30 država Evrope.

- Tokom pojačane kontrole Saobraćajne policije koja je bila sprovedena tokom uskršnjih praznika, od 13. do 16. aprila, otkrivena su ukupno 15.603 prekršaja, za prekoračenje brzine 7.715, što je 50 posto od ukupnog broja otkrivenih prekršaja. Za upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola 1.029, za nekorišnje sigurnosnog pojasa 2.224, a nepropisno prevoženje dece 87 - rekao je Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Akcenat je na kontroli glavnih indikatora bezbednosti saobraćaja, pre svega brzina, alkohol, psihoaktivne supstance i pojas”, rekao je Belencan.

Najavio je da će 21. aprila biti sproveden “speed maraton”, to znači da će se meriti brzina bez zaustavljanja vozila.

- Vlasniku vozila će se na kućnu adresu dostaviti pismeno da se izjasni ko je upravljao vozilom u trenutku izmerene brzine. Vlasnik je dužan da u roku od osam dana po prijemu dostavi pisani odgovor. Ako to ne učini podneće se prijava za čl.330 Zakona o bezbednosti saobraćaja, gde je predviđena kazna i do 120.000 dinara - rekao je Belencan.

 

Ostavite komentar