Vesti > Društvo

Zašto ne mislimo na BEZBEDNOST SOPSTVENE DECE? U akciji policije otkriveno 385 prekršaja zbog NEPROPISNE VOŽNJE MALIŠANA

Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije kaže da je stanje bezbednosti u saobraćaju generalno ipak mnogo bolje

Izvor: K1info

14/03/2023 > 09:03

podeli vest:

Zašto ne mislimo na BEZBEDNOST SOPSTVENE DECE? U akciji policije otkriveno 385 prekršaja zbog NEPROPISNE VOŽNJE MALIŠANA
Foto: Shutterstock


Rezultati poslednje pojačane kontrole saobraćajne policije, sprovedene od 6. do 12. marta, pokazuju da su otkrivena 11.562 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 385 zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima, izjavio je danas Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Belencan za Tanjug takođe kaže da “uporedna analiza proteklih rezultata pokazuje da je stanje bezbednosti u saobraćaju mnogo bolje".

Poslednja kontrola Uprave saobraćajne policije sprovedena je povodom međunarodne akcije organizacije "Mreža saobraćajne policije Evrope”. 

- Ono što je izuzetno još uvek zabrinjavajuće jeste da je otkriveno 385 prekršaja nepropisnog prevoženja dece u vozilima - rekao je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Foto: Shutterstock

 

On je ukazao na obavezu starijih koji prevoze decu.  

- Deca moraju biti pre svega prevožena propisno da bi mogla bezbedno da učestvuju u saobraćaju - rekao je Belencan. 

On kaže da istraživanje Agencije za bezbednost saobraćaja pokazuje da je stanje bezbednosti u saobraćaju mnogo bolje. 

- Prošle godine, kada smo krenuli sa kampanjom, bilo je 79 posto onih koji se vezuju na prednjim sedištima, sada je to 84 posto. Kada govorimo o zadnjim sedištima, sa 13 procenata, došlo se do 20 procenata. Što znači da su ovakve kampanje dale ploda - rekao je Belencan. 

Foto: Tanjug printscreen

Zlatko Belencan

Govoreći o stanju bezbednosti u saobraćaju u odnosu na prethodnih pet godina, on je precizirao da je broj povređenih smanjen za 1.000 i za oko 560 broj saobraćajnih nezgoda je manje u odnosu na isti period. 

- Kada govorimo i o broju poginulih taj broj se znatno smanjio u odnosu na period koji posmatramo - rekao je Belencan.  

 

 

 

Ostavite komentar