Priče > Društvo

NAJCRNJI dan u ISTORIJI za SRPSKE ŠKOLE: Pucanj, pištolj, pa nož za nastavnike

Da se nikad ne ponovi

Izvor: K1info

04/05/2023 > 17:44

podeli vest:

NAJCRNJI dan u ISTORIJI za SRPSKE ŠKOLE: Pucanj, pištolj, pa nož za nastavnike
Foto: Shutterstock


Nezapamćeni zločin koji se dogodio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" šokirao je građane Srbije juče, ali serija događaja koji su se odigrali u toku današnjeg dana ledi krv u žilama. 

Tek nekoliko sati od masakra, deca su na Instagramu počela da prave profile sa imenom dečaka Koste K. koji je odgovoran za nezapamćeni masakr u Srbiji. Dok je cela zemlja u žalosti, šokantno i neobuzdano ponašanje mladih uzima maha. Oni veličaju dečaka ubicu, uz psovanje nastavnika i negativno komentarisanje školskih predmeta, a kako smo danas videli, dobijaju i ideje koje mogu da ugroze bezbednost i dece i nastavnika. 

Na društvenim mrežama pojavio se i uznemirujući post, a objavio ga je drugar dečaka koji je počinio masakr. Naime, u pitanju je Instagram stori na kom se nalazi fotografija maloletnog ubice uz opis "Kralj" i emotikon pištolja.

Foto: Freepik.com

 

U međuvremenu osvanuo je i snimak dece iz jednog beogradskog naselja koji danas šetaju ulicom, nose plastične pištolje i komentarišu.Na snimku se vidi nekoliko tinejdžera.Poslednji od njih u koloni nosi plastični pištolj i kao "puca" u one ispred njega.

U Osnovnoj školi "Jefimija", u obrenovačkom naselju Rojkovac, jedan dečak (13) je jutros, iskoristio trenutak kada je iz učionice izašao nastavnik i izvadio iz ranca pistolj (za koji je kasnije utvrđeno da je plastični), odmah nakon održanog minuta ćutanja i samo dan nakon masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Kako su mediji izveštavali, najpre ga je pokazao jednom drugu, koji je potom, krenuo da "igračku" baci u kantu za otpatke. 

Međutim, na putu mu se preprečio drugi učenik, koji mu je uzeo pištolj iz ruku i krenuo da maše njime po učionici, zbog čega su se deca uplašila, te je krenula cika i vriska.

Samo pribranošću školskog policajca i razrednog starešine, situacija je smirena, a nastava normalno nastavljena. 

Trojica dečaka su, ubrzo uhapšena i u prisustvu roditelja odvedena u policiju na saslušanje. 

Nekoliko sati kasnije, dečak A. J. (9) iz Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Beogradu napravio je spisak đaka koje navodno želi da ubije. Osim toga on je svaki put kada bi ušao u školu simulirao kao da puca na pripadnika obezbeđenja.

Kako su pisali mediji pomoćnik direktora ove škole danas je oko 10 sati pozvao beogradsku policiju i prijavio da u dužem vremenskom periodu imao problem sa učenikom trećeg razreda.

O svemu je obaveštena i majka maloletnika, koja je izjavila da je to deo njegove igre i da je on dobro dete.

Kao grom iz vedra neba danas se pojavila i vest da je bivša učenica škole "Ruđer Bošković" posekla nožem druga (16) i nastavnicu (44), a ova informacija potvrđena je i Tanjugu u MUP-u.

Foto: Unsplash.com

 

Tinejdžerka (16) je savladana i određeno joj je zadržavanje.

Nastavnicu je posekla u predelu ruke, a mladić je uboden u leđa, pišu mediji. Kako su ispričali učenici novinarima, a potvrđeno je i iz izvora bliskih istrazi, tinejdžerka je krenula na profesorku istorije, koja joj je bila razredna, ali drugar je hteo da je spreči, pa je i on dobio povrede.

I Osnovna škola "Miloje Vasić" u Kaluđerici danas je pozvala policiju, zbog incidenta koji se dogodio u toj školi, kada je navodno jedan učenik imitirao scene jučerašnjeg masakra.

Ova škola je donela odluku da sutra obustave nastavu na jedan dan.

 

Ostavite komentar