Priče > Čuvarkuća

Buvljak se preselio na INTERNET: Mnogi bi DA UNOVČE stvari koje kod kuće skupljaju PRAŠINU, a evo šta se NAJVIŠE traži

Pretresite plakare i stolove, možda neka konzola može dobro da se proda i popuni vam kućni budžet

Autor: K1info/Dnevnik.rs

02/11/2023 > 16:01

podeli vest:

Buvljak se preselio na INTERNET: Mnogi bi DA UNOVČE stvari koje kod kuće skupljaju PRAŠINU, a evo šta se NAJVIŠE traži
Foto: Pexels.com


U ovo vreme krize jako je važno imati stabilne prihode. Ipak, mnogi se od nas suočavaju s nedostatkom novca, ali malo nas zna da nam u kući leži pravo blago.

To je višak stvari koje nam smetaju ili koje ne koristimo.

1. Knjige

Knjige su jedna od najboljih stvari za onlajn prodaju jer je to roba koju gotovo svako želi, što potvruđuje i podatak da je na najvećem domaćem onlajn oglasniku trenutno aktivno čak 9.649 oglasa za knjige. A oglašivača, barem kod nas, ima koliko hoćete.

2. Nameštaj

Verovatno imate i neki komad nameštaja kojeg želite da se rešiti jer vam smeta ili želite da renovirate stan. Ako se odlučite na prodaju, savetujemo da, pre nego što ga oglasite, snimite kvalitetne fotografije i budite iskreni pred kupcima te im dajte tačan opis i stanje nameštaja. Ne brinite za konkurenciju, na sajtovima je mnogo profesionalnih proizvođača nameštaja. Vaša prednost su originalni komadi i niža cena. Samo budite iskreni, piše novosadski Dnevnik.

Osim pravog postoji i onlajn buvljak.

U poslednjim godinama značajno se promenio i način i vrsta robe koja se prodaje. Uticaj pandemije, rast e-trgovine i digitalizacija trgovine promenili su način prodaje, a neki proizvodi istakli su se kao najprodavaniji onlajn. Briga o zdravlju postala je prioritet za mnoge ljude, zato i ne treba da čudi što su najprodavaniji proizvodi bili upravo iz ove kategorije. Najveći porast pretraživanja beleže dodaci ishrani, a prednjači ašvaganda, biljka koja se koristi za jačanje imunosistema i kao afrodizijak. Na spisku alternativa je i kafa od pečurki, čija semenke i mača čaj, idealna alternativa za kafu.

3. Odeća

Iako je dobra ideja da donirate odeću, to nije uvek lako ni moguće. Zato za neke komade razmislite da ih prodate prekointerneta. Pored standardnih sajtova za prodaju polovne robe, postoji puno sajtova namenjenih prodaji garderobe i krpica, a to se odnosi i na društvene mreže. Vodite samo računa o tome da date tačne dimenzije, naročito ako je obuća u pitanju.

Foto: Youtube/Printscreen

 
4. Video-igre i konzole

Ako ste obavili "veliko čišćenje" i shvatili da imate mnogo starih video-igara i konzola za video-igre koje vam smetaju, možete dodatno zaraditi prodajući ih onlajn. Specijalizovani veb sajtovi s oduševljenjem će vas dočekati. A ovde važi pravilo "što starije, to skuplje" jer se neke konzole veoma traže.

Foto: Pexels.com

 
5. Oprema za bebe

Jedan od načina da zaradite dodatan novac jeste prodaja dečje opreme, odnosno svega što je vaše dete preraslo i za šta ste sigurni da vam više neće trebati. Korist je dvostruka: vi se rešavate viška stvari, dok kupac nabavlja robu koja je, zahvaljujući činjenici da deca rastu kao iz vode, malo korišćena. Tako svi dobro prođu u ovoj transakciji.

Ostavite komentar