Priče > Biznis

Posle KONTROLE u kompaniji Glovo poručuju: Radimo PO ZAKONU

Ovo ispitivanje je nešto što pozdravljamo, jer je od vitalnog značaja za očuvanje integriteta ekonomske konkurencije, kažu u kompaniji Glovo

Izvor: K1info

03/11/2022 > 21:31

podeli vest:

Posle KONTROLE u kompaniji Glovo poručuju: Radimo PO ZAKONU
Foto: Unsplash.com


Uvereni smo da Glovo usaglašen sa svim važećim propisima o zaštiti konkurencije i pozitivnim propisima, koji su definisani zakonom, kažu u kompaniji Glovo nakon pojavljivanja informacije da Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije.

U Glovu su potvrdili da im se obratila Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji.

Uvek sarađujemo sa nadležnim organima pa tako i aktivno sarađujemo sa Komisijom za zaštitu konkurencije, pružajući sve releventne informacije potrebne da im pomognemo u istrazi - napisali su oni u saopštenju i dodali:

- Akvizicija sa Donesi u Srbiji u julu 2021. godine, bila je u skladu sa svim antimonopolskim i pozitivnim propisima koji su definisani zakonom, kako bi se omogućile nesmetana konkurencija na tržištu digitalnih platformi za posredovanje u prodaji i isporuci, prevashodno hrane iz restorana i drugih proizvoda i učinila ih dostupnim i neograničenim.

Kako dodaju, sve velike organizacije privlače pažnju regulatora.

- Ovo ispitivanje je nešto što pozdravljamo, jer je od vitalnog značaja za očuvanje integriteta ekonomske konkurencije - zaključili su oni.

Podsetimo, Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije radi utvrđivanja postojanja zloupotrebe dominantnog položaja protiv firme Glovoapp Technology d.o.o, koja drži brend Glovo.

KZK je saopštila da je postupak pokrenut po Zakonu o zaštiti konkurencije i da su u prostorijama te firme izvršeni nenajavljeni uviđaji.

 

 

 

 

Ostavite komentar