Priče > Biznis

Bizarne KRAĐE u JAPANU: Lopov se kao alpinista spustio s vrha zgrade niz 6 SPRATOVA da bi UKRAO vredne POKEMON KARTE

Ove karte su veoma popularne među kolekcionarima, a neke od njih koštaju i više od 100.000 dolara

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/06/2023 > 07:05

podeli vest:

Bizarne KRAĐE u JAPANU: Lopov se kao alpinista spustio s vrha zgrade niz 6 SPRATOVA da bi UKRAO vredne POKEMON KARTE
Foto: Unsplash.com


Samo pravi kolekcionari razumeju šta znači stras pronalaženja i posedovanja retkih ili vrednih komada. Oni ulažu vreme i novac, kako bi u svom posedu imali ono za čim najviše žude. A nekada i ne biraju metode da ih se domognu. Tako je trenutno u Japanu, gde je zabeležen talas krađa ni manje ni više, nego Pokemon kartica iz prodavnica koje se bave prodajom kolekcionarima. Kako bi došli do ovih, često vrednih, kartica, lopovi su spremni na ekstravagantne korake.

Vlasnici ovih specijalizovanih prodavnica prijavili su gubitke vredne na desetine hiljada dolara. Novi izveštaj lista "The Wall Street Journal" opisuje ekstravagantne stvari na koje su lopovi spremni da bi ukrali ove veoma tražene karte, od kojih neke koštaju i više od 100.000 dolara. 

Prošlog avgusta, lopovi su ukrali oko 540 kartica u vrednosti od oko 200.000 dolara iz prodavnice u Tokiju. A prošlog meseca, lopovi su napali prodavnicu u Kjušuu, ukravši oko 600 kartica u vrednosti od oko 47.000 dolara.

U drugom incidentu u koji je teško poverovati, ali se desio, čovek je vezao konopac za vrh zgrade i spustio se niz šest spratova gde je razbio prozor i ukrao kolekciju Pokemon karata. Osumnjičeni, koga je policija na kraju uhapsila, rekao je da je koristio veštine koje je naučio na časovima penjanja u srednjoj školi.

Vlasnici prodavnica su počeli da ulažu više u bezbednost, da kupuju sefove ili prave kopije svoje kolekcije za izlaganje, iako su takve mere uticale na prodaju.

- Želite li da gledate lažne slike koje su izložene kada posetite muzej - upitao je Hosaka, vlasnik prodavnice iz tokijskog predgrađa Mačida.

Šta su Pokemon kartice?

Pokemon kartice su kolekcionarske kartice koje prikazuju različite likove i stvorenja iz Pokemon sveta. Inspirirane su popularnom Pokemon franšizom i postale izuzetno popularne među fanovima i kolekcionarima širom sveta.

Svaka Pokemon karta prikazuje jednog ili više Pokemona sa ilustracijom, informacijama o karakteristikama i sposobnostima tog Pokemona. Karte takođe mogu imati različite simbole, brojeve i tekst koji opisuje specifičnosti svake karte.

Pokemon kartice su osmišljene za igranje Pokemon igre karata, taktičke igre u kojoj igrači koriste svoje karte i strategiju kako bi porazili protivničke Pokemone. Igra karata uključuje korišćenje energetskih kartica, napadne i odbrambene pokrete, kao i razne specijalne efekte.

Osim igranja, Pokemon kartice su takođe popularne kao kolekcionarski predmeti. Mnogi ljudi uživaju u sakupljanju različitih vrsta kartica, tražeći retke ili ograničene izdanja, ili gradeći kompletne setove karata.

Pokemon kartice su lansirane od strane kompanije The Pokémon Company i dostupne su u raznim pakovanjima, špilovima i izdanjima.

FOX Business je kontaktirao kompaniju Pokemon za komentar, ali za sada odgovora nema.

 

Ostavite komentar