Kultura > Film/TV

PROMENILI SU MU IME, ali je i pored toga postao jedan od NAJOMILJENIJIH LIKOVA

Da li znate zašto se glavni lik animirane serije "Pokemoni" zove Eš Kečam?

Autor: K1info/klix.ba/danas.rs

14/11/2022 > 18:26

podeli vest:

PROMENILI SU MU IME, ali je i pored toga postao jedan od NAJOMILJENIJIH LIKOVA
Foto: Youtube PrintScreen


Eš Kečam poznat je po svojoj neprestanoj borbi da postane najbolji trener na svetu, a njegov lik ima jedno od najprepoznatljivijih lica u istoriji crtanog filma.

Animirana serija "Pokemoni", koja je prvobitno emitovana 1997. godine, gledana je u celom svetu, a do danas je mnogima ostala omiljena. Procenjuje se da sama franšiza vredi 92 milijarde dolara.

Međutim, bez Kečama ništa od ovoga ne bi bilo moguće, a razlog zašto je glavni lik nazvan "Ash Ketchum" prilično je interesantan.

U originalnoj japanskoj verziji, pre sinhronizacije na engleski, lik se zvao "Satoshi", po kreatoru Pokemona, Satošiju Tadžiriju. Međutim, kada je serija stigla u SAD 1998. godine, studio je odlučio da promeni ime glavnog junaka u nešto što je zvučalo "više američki".

Njegovo prezime "Ketchum" temelji se na motu franšize Pokemon, "Gotta catch 'em all" (eng. moram ih sve uhvatiti), dok je "Ash" anglizovani oblik imena "Satoshi".

Eš Kečam postao svetski šampion Pokemona

Posle 25 godina neprekidne borbe, i preko 1.200 epizoda, Kečam je konačno postao vrhunski trener i službeni Pokemon svetski prvak. U nedavnoj epizodi "Pokemon Ultimate Journeys: The Series", koja je u Japanu emitovana u petak 11. novembra, Kečam i Pikaču ispunili su svoj životni cilj da postanu najbolji koji postoje, koji su postojali i možda najbolji koji će ikada biti.

Tvit sa zvaničnog Pokemon Tviter naloga koji čestita Ešu dobio je preko 460.000 lajkova.

 

 

Nejasno je da li će se Eš i Pikaču vratiti za sledeću sezonu.

Postalo je tradicija da se nova sezona poklopi sa objavljivanjem novih Pokemon video igara. Dve najnovije Pokemon igre, Scarlet i Violet, biće objavljene u petak, 18. novembra.

 

 

 

Ostavite komentar