Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Pariz najavio LUPANJE PO DŽEPU turista: Zbog Olimpijskih igara CENE se vinule u nebesa

Cene hotela i smeštaja skočiće i do tri i po puta, a karta za metro skoro duplo

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Kristina Jokić

28/11/2023 > 17:27

podeli vest:

Pariz najavio LUPANJE PO DŽEPU turista: Zbog Olimpijskih igara CENE se vinule u nebesa
Foto: Pixabay.com


Pariz će 2024. godine po treći put biti domaćin Letnjih olimpijskih igara. Uz London je to jedini grad koji će tri puta ugostiti najbolje sportiste planete, a da li je to razlog da cene drastično skoče?

Pariz je doneo odluku, da pored paprenih poskupljenja u hotelima i drugim smeštajima, digne i cenu karte za metro.

- Tokom Olimpijskih igara 2024. godine poskupljuju cene karata za metro u Parizu, biće skoro udvostručene - izjavila je danas predsednica Pariskog regiona, Valeri Pekres.

Prema njenim rečima, Parižani sa propusnicama će biti zaštićeni od ovog rasta cena, dok će turisti koji posete francusku prestonicu imati manje sreće.

Kako je najavila, turistima će biti naplaćena "fer cena", prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Mesečna karta za metro u Parizu prosečno košta 84 evra, ali tokom trajanja Olimpijade moraće da se izdvoji čak 70 evra za nedeljnu kartu.

- Napravićemo novu propusnicu za Pariz 2024. godine, koja će omogućiti posetiocima da putuju kroz ceo region Il de Frans. Dnevno će koštati 16 evra, a nedeljno do 70 evra. To je fer cena - rekla je Pekres.

Karta za pariski metro će od 20. jula do 8. septembra 2024. koštati četiri evra, što neće uticati na građane sa mesečnim ili godišnjim kartama, zaključila je Pekres.

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine, a Paraolimpijske igre od 28. avgusta do 8. septembra.

Podsećamo, u Gradu svetlosti već su skočile cene zakupa i smeštaja zbog Olimpijskih igara, te su tako cene hotela u Parizu za 2024. porasle za više od tri i po puta od uobičajenih letnjih stopa.

Ostavite komentar