Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Da li znate koji je NAJATRAKTIVNIJI GRAD u Evropi? Ovaj je SRUŠIO popularni Amsterdam

Investitori su rešili da novac ulože u ovaj grad, a imaju i dobar razlog

Izvor: K1info

12/11/2023 > 15:35

podeli vest:

Da li znate koji je NAJATRAKTIVNIJI GRAD u Evropi? Ovaj je SRUŠIO popularni Amsterdam
Foto: Freepik.com


Lideri u hotelijerstvu i investitori su London nazvali najatraktivnijim evropskim gradom za investicije u hotelijerstvo u narednoj godini, prema istraživanju "Deloitte European Hotel Industry Survey" za 2023. godinu. 

Lideri ugostiteljske industrije, developeri i investitori rangirali su glavni grad Velike Britanije kao top odredište, Amsterdam je sa prvog mesta pao, ali čak ne ni na drugo mesto - ono je zauzeo Lisabon.

London se istakao i popeo za dva mesta u odnosu na prošlu godinu, dok je Lisabon zadržao drugo mesto, a Amsterdam pao na treće.

Ovo je prvi put od 2017. godine da Amsterdam nije na vrhu liste. Hoteli su ocenjeni kao najatraktivnija klasa za investiranje, studentski stanovi su na drugom, a apartmani na trećem mestu.

- Ohrabrujuće je videti London kako se penje na rang listi, i možda nije iznenađujuće videti nove hotele koji se otvaraju s obzirom na to da je London centar turizma i biznisa, kao i ulazni grad za međunarodna putovanja. Da bi London i dalje ostao privlačan investitorima u hotelima, industrija će morati da se pozabavi cenama s obzirom na inflacije - rekao je Andreas Skriven, direktor za hotelijerstvo i zabavu u Deloitte UK.

Što se tiče regiona Ujedinjenog Kraljevstva, investitori su još jednom naveli Edinburg kao najatraktivniji grad za investicije u hotelski sektor treću godinu zaredom. Oksford se popeo za dva mesta i postao drugi najatraktivniji grad u Ujedinjenom Kraljevstvu, ispred Mančestera.

 

Ostavite komentar