Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

NOVOGODIŠNJA JELKA od 28 METARA stigla u Vatikan: Ima samo JEDAN UKRAS, a evo šta će biti sa njom NAKON PRAZNIKA

Božićna čarolija na Trgu Svetog Petra čeka da osvetli Vatikan

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

27/11/2023 > 22:49

podeli vest:

NOVOGODIŠNJA JELKA od 28 METARA stigla u Vatikan: Ima samo JEDAN UKRAS, a evo šta će biti sa njom NAKON PRAZNIKA
Foto: Youtube/Printscreen/ ROME REPORTS in English


Ovogodišnja jelka, visoka 28 metara, stigla je u Vatikan iz grada u italijanskoj regiji Pijemont. Jelka za sada ima samo jedan ukras, zvezdu na vrhu, ali Italija i Vatikan tek planiraju pravu čaroliju nakon kićenja.

Iako su Italijani već izrazili oduševljenje za velelepnu jelku, baš ovakvu sa jednim ukrasom, Vatikan je ipak najavio dodatno svečano osvetljavanje. Ono je planirano za 9. decembar, a radnici na Trgu Svetog Petra već su započeli sa postavljanjem i ukrašavanjem drveta.

- Šume u Pijemontu imaju veliki značaj. Ovo drvo staro 56 godina posečeno je iz preventive, kako se ne bi srušilo  - izjavio je Alberto Cirio, predsednik regije.

On je dodao da se nakon praznika drvo neće odbaciti, već će biti donirano firmi koja proizvodi igračke za decu, a igračke će biti podeljene besplatno.

Jelku će krasiti svetleće sveće i mreža sa više od 7000 osušenih listova koji će stvarati efekat snega na granama.

Tradicionalno postavljanje svetala, koje ove godine stižu iz Rijetija, i osvetljavanje jelke održaće se na Trgu Svetog Petra 9. decembra od 17 časova. Svečanost će voditi kardinal Fernando Vergez Alzaga, predsednik Papinskog povereništva za Grad Vatikan i Vatikanske uprave, a izaslanstvo Rijetija i Marke to će jutro primiti papa.

Ostavite komentar