Lifestyle > Mozaik

Svi ih BACAJU, a one su NEVEROVATNO KORISNE: Evo za šta je sve možete da iskoristite GEL KESICE

Iako ih većina baca, kesice sa gel silikonom mogu imati široku primenu u domaćinstvu

Autor: K1info/nportal.rs

29/10/2022 > 10:38

podeli vest:

Svi ih BACAJU, a one su NEVEROVATNO KORISNE: Evo za šta je sve možete da iskoristite GEL KESICE
Foto: Pixabay.com


Svi znamo šta su kesice sa silikonskim gelom. Svako ko je bar jednom kupio torbu, ranac ili čak novčanik našao je jednu ili dve kesice u kupljenim stvarima. Uglavnom se svi pitaju čemu one služe i koja je njihova funkcija, a najčešće završe u kanti za đubre, jer kako većina smatra, beskorisne su. Pojedinci misle i da su otrovne. 

Silikonske kesice imaju široku primenu i mogu pomoći u rešavanju svakodnevnih problema. One su ispunjene silicijum dioksidom, sredstvom koje ima neverovatnu moć upijanja vlage. Evo nekoliko saveta koji će vas naterati da kesice sa silikonom sačuvate i na koji način da ih iskoristite.

Stavite ih u ranac za trening

Ove kesice upijaju višak vlage i učiniće čuda u vašoj opremi za teretanu. Budući da smanjuju vlagu biće značajno manje bakterija, ali i manje neprijatnih mirisa.

Stavite ih u ormar sa čistim peškirima

Po istom principu sprečiće širenje vlage po čistim peškirima, pa će duže zadržati lep miris. Ovo je posebno dobar savet za one ljude kojima peškiri stoje u kupatilu, koje prirodno ima dosta vlage i pare.

Foto: Pixabay.com

 
Da vam brijač traje duže

Silikonske kesice mogu produžiti rok trajanja brijaču, ili starim fotografijama. Brijače ne treba držati na kadi niti pored nje, jer će se tu uvek kvasiti i brzo će zarđati. Stavite ih u plastičnu čašu ili kutiju i u ormarić u kupatilu ili na policu dalje od kade. Unutra ubacite dve, tri kesice silikonskog gela, one će upijati vlagu, pa će vam brijači duže trajati.

Spasite mobilni telefon

Ako vam je telefon upao u vodu, a posle sušenja neće da se upali, ubacite ga u teglu sa silikonskim kesicama, ostavite da odstoji neko vreme. Kesice će izvući svu vlagu iz telefona i on će proraditi.

Spasite šminku

U neseseru u kom držite šminku obavezno bi trebalo da imate i jednu ovakvu kesicu, koja će upiti sav višak tečnosti i spasiti vaše praškaste proizvode, kao i one u kamenu.

 

 

 

Ostavite komentar