Lifestyle > Mozaik

POSVETLITE kosu BEZ UPOTREBE štetnih hemikalija, evo i kako

Preparati za izbeljivanje mogu da budu toliko štetni da će vam biti potrebni meseci da oporavite kosu, i zato...

Autor: K1 info/ wall.hr

05/04/2023 > 20:17

podeli vest:

POSVETLITE kosu BEZ UPOTREBE štetnih hemikalija, evo i kako
Foto: Freepik.com


Umesto da koristite hemijska sredstva, okrenite se prirodi. Srećom, postoje načini da posvetlite kosu  koje su prirodni i neće da oštete dlaku.

Limeta, cimet, med i sirće samo su neki od sastojaka koji će vam pomoći da posvetlite kosu. A pored toga što će da je posvetle daće joj sjaj, mekoću i snagu.

Čaj od kamilice i limete

Kamilica ima brojne zdravstvene benefite pa je dobar izbor za prirodni tretman kose. Skuvajte dve šoljice vode i stavite pet kesica čaja od kamilice i dve kašike soka od limete. Pričekajte da se ohladi i ulijte tečnost u bocu s raspršivačem. Nanesite je ravnomerno na celu kosu. Pričekajte da se osuši pa nanesite regenerator i isperite. Videćete razliku posle dva ili tri korišćenja.

Cimet i regenerator

Cimet je uobičajeni sastojak u mnogim proizvodima koji su dostupni na tržištu, jer pored toga što pruža brojne pogodnosti, njegov miris je jedinstven. Sjajan je prijatelj kada je reč o tretmanu za kosu, pošto je važan sastojak koji možete da koristite za postizanje one svetle boje koju svi želimo. U pola šoljice regeneratora dodajte tri kašike cimeta. Dobro promešajte dok ne dobijete gustu kremu. Nanesite je na kosu. Ostavite da odstoji tri-četiri sata pa temeljito operite i isperite.

Med, sirće i limeta

Limeta je bogata antioksidansima. Pomaže uklanjanju suvišnog ulja s kose, čini je sjajnom i posvetljuje kosu. U posudu sa zagrejanom vodom dodajte dve kašike meda, dve kašike jabukovog sirćeta i sok od pola limete. Dobro promešajte i ostavite da se hladi nekoliko minuta. Pošto se ohladi, nanesite smesu na vlažnu kosu. Masirajte glavu i ostavite da deluje 20 minuta pa temeljno isperite.

 

Ostavite komentar