Lifestyle > Mozaik

PET SAVETA zbog kojih će vam KOSA duže BITI ČISTA i lepa

Za duži vek frizure i čistu kosu... Provereno

Autor: K1 info/ wall.hr

18/02/2023 > 09:46

podeli vest:

PET SAVETA zbog kojih će vam KOSA duže BITI ČISTA i lepa
Foto: Freepik.com


Svi bismo voleli da nam frizura što duže traje i kosa ostane čista, ali... Neprijatelj broj jedan kada je u pitanju dobra frizura jeste masna kosa.

Koliko često vam se kosa masti zavisi od puno faktora, a najviše od tipa vaše kose i temena. Ipak, malim trikovima možete da utičete na to koliko brzo vam se kosa masti.

U nastavku vam donosimo savete kako da vam kosa što duže ostane čista.

1. Prilikom svakog tuširanja kosu obavezno vežite i pokrijte kako para iz tuša, odnosno vlaga, ne bi dopirali do nje. Idealno bi bilo da koristite kapicu za kupanje ali i peškir svezan oko glave će biti od pomoći.

2. Odličan saveznik u održavanju kose čistom je šampon za suvo pranje. Imajte na umu da njega treba da nanesete dan pre nego što vam se uobičajeno zamasti kosa.

3. Frizura nam se najviše kvari tokom noći odnosno tokom spavanja i zato bi bilo idealno da spavate sa svilenom kapicom koja će održati vašu frizuru postojanom.

4. Ruke su nam nesvesno vrlo često u kosi, odnosno, rukama vrlo često diramo kosu. Pokušajte da to izbegavate u što većoj meri jer upravo to najviše masti vašu kosu.

5. Vodite računa o tome da sve proizvode koje koristite prilikom pranja dobro isperete s temena i iz kose.

 

Ostavite komentar