Lifestyle > Mozaik

DIJETA IZ SNOVA: Unosite samo negativne kalorije

Nikome dijeta ne pada lako, a često se od nje odustaje zbog teškog navikavanja na drugačiji način ishrane

Autor: K1 info/ edukacija.rs

11/01/2023 > 19:44

podeli vest:

DIJETA IZ SNOVA: Unosite samo negativne kalorije
Foto: Freepik.com


Greška je ako mislite da dijeta mora da podrazumeva izgladnjivanje ili odricanje od svega što volimo da jedemo. Postoje neke namirnice koje su poželjne tokom dijete – i to u što većoj meri.

Naime, postoje namirnice sa negativnim kalorijama koje, konzumiranjem, skidaju višak kilograma. Zahvaljujući njima možete da jedete normalno, a pritom i da mršavite.

Ovome se posebno raduju oni koji zaista vole da jedu i kojima mali obroci ne mogu da utole želju za hranom.

U namirnice sa negativnim kalorijama spadaju: boranija, cvekla, kelj, kupus, šargarepe, karfiol, celer, rotkvice, krastavac, grašak, praziluk, kupus, zelena salata, spanać i paradajz.

Uz malo kreativnosti, od ovih namirnjca sa niskim glikemijskim indeksom možete da napravite sjajne i ukusne obroke koje možete da jedete do mile volje.

A desert? Evo rešenja i za to!

Postoji i voće koje će vam pomoći da smršate, a to su: jabuke, borovnice, brusnice, grejpfrut, limun, maline. Ovo voće ima dovoljno šećera u sebi da vam utoli potrebu za slatkim, a da se pritom ne brinete da li će to štetiti vašoj liniji.

Namirnice sa negativnim kalorijama veoma pozitivno deluju na celokupan organizam, jer ubrzavaju metabolizam i olakšavaju varenje, čime ubrzvaju i proces mršavljenja.

Ako budete unosili kilogram dnevno svih ovih namirnica – bez obrzira da li je u pitanju voće ili povrće, nećete više imati briga oko viška kilograma, a što je još važnije – nećete biti ni gladni.

 

Ostavite komentar