Lifestyle > Ljubav

PROTIV NJIHOVE LJUBAVI SU BILI MNOGI...ovo je 5 PRAVIH LJUBAVI sa područja bivše Jugoslavije

Pet najpoznatijih ljubavnih parova iz bivše Jugoslavije koji su (do)živeli pravi filmsku ljubav

Izvor: K1/citymagazine

30/12/2023 > 22:35

podeli vest:

PROTIV NJIHOVE LJUBAVI SU BILI MNOGI...ovo je 5 PRAVIH LJUBAVI sa područja bivše Jugoslavije
Foto: Youtube PrintScreen Kako su se volele dve budale


U bivšoj Jugoslaviji rodile su se neke od najvećih i najpoznatijih ljubavnih veza na javnoj sceni. Narednih pet o kojima ćete čitati zaista su ostale zapamćene kao velike, sudbinske i prave ljubavi.

"Ako promašimo ljubav - promašićemo i život" - stara je izreka. Izgleda da oni nisu promašili život. Krenimo redom. 

Milena Dravić i Dragan Nikolić

Milenu i Dragana spojio je film. Upoznali su se na snimanju Horoskopa, 1969. godine, a dve godine kasnije, u decembru 1971. godine, su se i venčali tokom rada na filma Kako su se volele dve budale. Onako, usput, nenadano, baš kako to život ume da namesti. 

- Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića. U pauzi za ručak Dragan i ja smo skoknuli do opštine Vračar i venčali se. Na putu do opštine pridružila nam se Seka Sablić - ispričala je Milena jednom prilikom.

Foto: K1 televizija

 

Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU. Kad su postali službeno bračni par, otišli su na ručak. Posle su se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje, kao da se ništa nije dogodilo. Nemaju ni jednu fotografiju s venčanja, niko ih nije fotografisao. 

Njihova ljubav je trajala punih 45 godina, sve do Nikolićeve smrti, koju Milena Dravić do poslednjeg dana nije prežalila.

Dragan je o Mileni uvek pričao na poseban način, činilo se da je iz dana u dan sve više voli.

- Kad sam joj prišao, imao sam utisak da je devojka koju poznajem čitav život. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću - govorio je pokojni Dragan Nikolić.

Jedno drugom su bili i najveća podrška, i najveći kritičari.

- Za brak koji traje četiri decenije može se naći više razloga da se prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se sačuva. Ali, ponekad mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi -  izjavio je svojevremeno Dragan Nikolić.

Foto: Youtube PrintScreen Kako su se volele dve budale

 

Branka Petrić i Bekim Fehmiu

Za razliku od njegovog poslovnog života koji mu je donosio sreću i tugu, život uz suprugu Branku Petrić i sinove Uliksa i Hedona, Bekimu je pričinjavao radost do kraja života.

Bekimova ljubav s kolegicom Brankom bila je poput najlepše filmske priče. On i tadašnja glumačka početnica igrali su supružnike u predstavi Jaje i, mada su se kradom promatrali, tada još nisu započeli vezu. Sudbina je htela da ih reditelj Jakov Lind naredne godine ponovno angažuje, a tokom snimanja u Opatiji rasplamsale su se emocije koje više ništa nije moglo da obuzda. Branka je ubrzo ostala u drugom stanju, ali Bekim je tada snimao seriju Odisej u Rimu, pa su se u Večnom gradu i venčali.

U pratnji kumova Ognjena Price, tadašnjeg jugoslovenskog ambasadora u Rimu, i Zorice Budisavljević, sestre Jovanke Broz, Branka je otputovala u Italiju, gde su uspeli da se venčaju iz drugog pokušaja, jer su im nedostajala neka dokumenta. Slavlje povodom braka upriličeno je u prestižnom rimskom restoranu, a među gostima bili su Beba Lončar, prva supruga Dikana Radeljaka, kao i Voren Biti. Ubrzo im se rodio prvi sin Uliks, a kasnije i drugi Hedon.

Ava Gardner i Kendis Bergen, velike glumačke zvezde, navodno su se udvarale Bekimu, no ni jedna nije mogla da otera Branku iz njegovog srca.

Ljubav između ovo dvoje vrsnih umetnika trajala je sve do smrti doajena jugoslavenske kinematografije 2010. godine, kada je on počinio samoubistvo. Pretpostavlja se da se na takav očajnički čin odlučio zbog teške bolesti.

Silvana i Radmilo Armenulić

U velikom intervjuu koji je dao za magazin Newsweek, teniski stručnjak Radmilo Armenulić govorio je i o braku s tragično nastradalom muzičkom zvezdom Silvanom Armenulić.

Njihova filmska ljubavna priča počela je kada je fini mladić, sportista iz imućne porodice, sreo lepu kafansku pevačicu. I ludo se zaljubio!

- Prvi put sam je video u hotelu Grand, tamo je pevala. Bila je veoma zgodna, naručio sam pesmu, tako je i krenulo. Silvana je bila vrlo inteligentna, iako nije bila školovana, čitala je, drugačije se oblačila. I onda sam se oženio - ispričao je Armenulić.

Protiv njihove ljubavi su bili skoro svi, ali on je bio odlučan. „Niko nije bio zadovoljan tom vezom. Svi su govorili: kafanska pevačica, nije to za tebe, ti si ipak školovan čovek… Da li je naš brak bio greška? Nije! A dobili smo i predivnu ćerku“, prisetio se Armenulić godina kad se borio protiv predrasuda sredine.

A onda se u trenutku kada su i njemu i Silvani karijere bile u usponu, dogodila tragedija

- Došlo je do sudara na Ibarskoj magistrali, bilo je jezivo. Vozeći 150 na sat podleteli su pod kamion, šef orkestra Rade Jašarević, Silvana i njena sestra Mira Barjaktarević, koja je bila u petom mesecu trudnoće - ispričao je s tugom Armenulić.

Neverovatna priča o životu i sudbini Silvane Armenulić, rođene pod imenom Zilha Barjaktarević u Doboju (gledali smo isečak iz njene karijere i u hit filmu "Toma"), i danas budi pažnju javnosti. U vreme njihovog braka, tabloide su punile priče o Silvaninom sukobu s navodnom Radmilovom ljubavnicom, ali i njenom bliskom odnosu s pevačem Tomom Zdravkovićem.

Gabi Novak i Arsen Dedić

- Imaš našeg Matiju i nastavi dalje - otkrila je Gabi Arsenove poslednje reči.

U braku su dobili jednog sina, Matiju Dedića, a iz prvog braka veliki kantautor ima ćerku Sandru Dedić.

Zajednički život i brak velikana muzičke scene urodio je desetinama albuma i šansona uz koje su odrasle mnoge generacije. Svi pamte i vole predivne numere "Pamtim samo sretne dane" i "On me voli na svoj način", koje je Arsen napisao za svoju Gabi.

Foto: ATA Images

 

Uvek je govorio da su oni običan par sa svetlim i tamnim trenucima.

- Prošli smo zajedno sve oblike nasilja, požar u kući, gubitak prvog djeteta, i što su njoj radili, i što su meni radili… U Gabi sam našao podršku, ona mi je obećala da će me do kraja svom snagom štititi. Tako je i bilo - pričao je.

U javnosti je uvek prevladavala slika o ljubavnoj idili između žene stene i ćudljivog umetnika.

Upoznali su se 1958. godine u Zagrebu ispred televizijskog studija. Oboje su u to vreme bili u braku, Gabi sa kompozitorom Stipicom Kalođerom, s kojim je ostala sve do 1970. godine, a Arsen s Vesnom Matoš, nećakom pesnika i noveliste Antuna Gustava Matoša. Nakon što su se razveli od supružnika postali su ljubavnici, zatim roditelji Matije, a mesec dana nakon njegovog rođenja i bračni par. Venčali su se 1973. godine.

- Moje poštovanje prema Arsenu bilo je veliko, kakav god da je bio fakin. On je dobro znao da će naći u meni ženu koja će ga podržavati do posljednjeg trena, koja će ga njegovati, čuvati, biti na njegovoj strani - rekla je Gabi nakon Arsenove smrti.

Arsen je duboko cenio Gabi kao osobu i kao pevačicu.

- Ja sam tada bio tek estradni početnik, a Gabi je već pevala s glazbenicima kao što je bio Luis Armstrong, ni manje ni više - priznao je Arsen supruzi veliki uspeh.

 

Ostavite komentar

kedem samuel

Bila sam povrijeđena i slomljena kada se prije 7 mjeseci dogodio veliki problem u mom braku, između mene i mog muža. toliko strašno da je iznio slučaj na sudu radi razvoda. rekao je da više nikada ne želi biti sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu da prođemo kroz mnogo boli. Pokušao sam sve moguće načine da ga vratim, nakon mnogo moljakanja, ali sve bezuspješno. I potvrdio je da je donio odluku i da me više nikada ne želi vidjeti. I tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Dakle, objasnila sam mu sve stvari, a on mi je rekao da je jedini način da vratim muža da odem kod čarobnjaka radi čarolije, jer je i njemu stvarno djelovala. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njegov savjet. Zatim mi je dao adresu e-pošte čarača kojeg je posjetio. (drapata4@gmail.com) I tako sam sljedećeg jutra poslala mail na adresu koju mi je dao, a čarobnjak me uvjerio da ću za tri dana dobiti muža. Kakva nevjerojatna izjava!! Nikad nisam vjerovao, pa je on razgovarao sa mnom i rekao mi sve što trebam učiniti. Onda me dva dana, tako iznenađujuće, nazvao moj muž koji me nije nazvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna!! Tako se vratio isti dan, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju grešku i za bol koju je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naša veza postala jača nego prije, uz pomoć kotača. Stoga ću vam savjetovati, ako imate problema, obratite se DR APATI, možete ga dobiti i na gmail: (drapata4@gmail.com) ili putem whatsappa ili vibera na: (+447307347648).

31.12.2023 03:43