Lifestyle > Ljubav

LJUBAV (ni)je jednostavna odluka, ljubav nije osećanje, ONA JE IZBOR

Brak je ljubav, a ona je izbor. Brak ne počinje kod matičara. Počinje onda kada ste odlučili da volite partnera uprkos svim njegovim manama

Autor: K1 info/ edukacija.rs

27/10/2023 > 22:40

podeli vest:

LJUBAV (ni)je jednostavna odluka, ljubav nije osećanje, ONA JE IZBOR
Foto: Freepik.com


Brak ne počinje ni sa "Da"  ni  sa "Volim te". To je tek pokazatelj da smo odlučili da se povežemo sa nekim, da prihvatimo sve nesavršenosti onog drugog. A kada prođe ta prva zanesenost, počinje brak. Počinje prava ljubav, odluka koju donosimo svaki dan.

I tek kada sagledamo nečije grubosti, slabosti i nedostatke, a odlučili smo voleti, znamo da je to ono pravo i da brak ima budućnost.

Sve dok stojimo ispred matičara koji nas uvodi u instituciju braka, nismo svesni šta isti znači i koliko napora treba da bi i opstao. 

Vremenom se suočavamo sa sramom, neuspehom, žaljenjem, tvrdoglavošću, nestrpljivošću, strahom, sebičlukom…. I ako sve to, oboje, vidimo i prihvatimo, budemo strpljivi i imamo bar zrno više razumevanja u različitim fazama našeg zajedništva, izabrali smo ljubav.

Život se dešava i nije jednostavan. Nije lako doneti odluku da voliš nekog ko te je povredio, razočarao ili naljutio. Jednako je teško živeti jedan, svoj, a kamoli dva koja se ujedinjuju, zato i imamo izbor, ali moramo biti vrlo pažljivi u odabiru.

Biramo li ljubav ili iluziju koju smo stvorili. Izabrati ljubav znači svaki dan ulagati, raditi, praštati, negovati… ali kao i sve u životu, i ovde važi isto pravilo: teške odluke često daju najbolje nagrade. I zato - izaberite ljubav!

Ostavite komentar