Lifestyle > Ljubav

Zašto neki MUŠKARCI imaju potrebu da previše TITRAJU ŽENAMA u braku?

Preveliko udovoljavanje brzo postaje gušenje partnera, što može da izazove kontraefekat - važno je da razumemo jedno drugo i pravimo balans

Izvor: K1info

12/11/2023 > 22:02

podeli vest:

Zašto neki MUŠKARCI imaju potrebu da previše TITRAJU ŽENAMA u braku?
Foto: Freepik.com


Brak je kompleksna institucija u kojoj se međusobni odnosi baziraju na različitim dinamikama. Jedan od zanimljivih fenomena u nekim brakovima je pojačana potreba muškaraca da previše udovoljavaju svojim suprugama.

Razlozi za ovakvo ponašanje su mnogobrojni i često duboko ukorenjeni u ličnosti i društvenim očekivanjima.

Tradiconalno poimanje muškosti

Neki muškarci su odrasli u okruženju gde se tradicionalno očekivalo da muškarci budu glavni donosioci odluka i dominantni u porodici. Suprotno ovom očekivanju može proizvesti osećaj nesigurnosti, što ih tera da preterano udovoljavaju kako bi zadovoljili partnerku i održali ravnotežu.

Strah od konflikta

Muškarci koji se plaše konflikta često će težiti izbegavanju bilo kakvih nesuglasica u braku. Udovoljavanje partnerki može biti strategija za izbegavanje sukoba i održavanje mirne atmosfere u domu. On će se zavući u mišiju rupu, samo da ona ne pokaže ljutnju na licu.

Želja za odobravanjem

Neki muškarci su izuzetno motivisani da budu voljeni i odobravani od strane svojih supruga. Udovoljavanje postaje sredstvo za sticanje pozitivne pažnje i ljubavi, stvarajući dinamiku gde se vrednost muškarca meri kroz zadovoljstvo njegove partnerke. Međutim, zbog svojih potreba, ovo može prerasti u preterano udovoljavanje.

Foto: Unsplash.com

 
Majčina pažnja

Muškarci koji su se "držali za majčinu suknju", nekako su uspeli da se otrgnu, ožene i osnuju svoju porodicu. Međutim, navika je navika, i sada se lagano hvataju za ženinu suknju. To je strah da ne ostane sam. Spreman je da toliko udovoljava, da to može naprosto i da guši partnerku, ali on će uraditi sve samo da ga ne ostavi. Nažalost, ovo često ima kontraefekat.

Lična nesigurnost

Muškarci koji se suočavaju sa unutrašnjim osećajem nesigurnosti ili nedostatka samopouzdanja mogu da koriste udovoljavanje kao mehanizam za kompenzaciju tih nedostataka, nadajući se da će tako zadobiti osećaj važnosti. 

Iako je vrlo lepo kada muškarac obraća pažnju na potrebe svoje supruge, preterano udovoljavanje može da izazove ozboljan disbalans u odnosu. Važno je postići ravnotežu gde oba partnera osećaju da imaju jednaku ulogu i doprinos u zajedničkom životu, gradeći zdrav odnos zasnovan na međusobnom poštovanju i razumevanju. 

Ostavite komentar