Lifestyle > Hi-Tech

Novo ŠVAJCARSKO ČUDO: Luksuzan RUČNI SAT inspirisan Porscheom 918 Spyder KOŠTA OKO 75.000 EVRA

Deceniju posle prvih MB&F modela ispirisanih automobilima, predstavljen je najnoviji HM8 Mark 2, tehnološki najrazvijeniji model do sada

Izvor: K1info/Klix.ba

16/06/2023 > 10:06

podeli vest:

Novo ŠVAJCARSKO ČUDO: Luksuzan RUČNI SAT inspirisan Porscheom 918 Spyder KOŠTA OKO 75.000 EVRA
Foto: Youtube PrintScreen/Watch-it(.be)


Veza švajcarskog proizvođača luksuznih satova MB&F-a sa automobilima je dobro poznata, počevši od 2012. sa modelom HM5, zatim HMX iz 2015., do HM8 iz 2016. Svaka od ovih iteracija povezana je sa prepoznatljivim displejom u stilu brzinomera na bočnoj strani kućišta, podsećajući na smeo i futuristički dizajn 1970-ih.

Deceniju posle prvih MB&F modela ispirisanih automobilima, predstavljen je najnoviji HM8 Mark 2, tehnološki najrazvijeniji model do sada.

Iako je lice sata HM8 Mark 2 možda najprivlačniji element, dizajn je fundamentalan za inspiraciju automobilom. Kako kompanija ističe, to nije greška, jer je njen osnivač proveo detinjstvo sanjajući o dizajniranju automobila.

HM8 Mark 2 je inspirisan Porscheom 918 Spyder, kako dizajnom, tako i konstrukcijom. Unikatni dizajn uključuje dva segmenta u obliku prstena neprimetno integrisana u njegovo telo. Sat ima providni stakleni poklopac koji nudi pogled na mehanizam, nešto slično staklenom poklopcu motora kod superautomobila.

Takođe, sat je opremljen Girard-Perregaux mehanizmom, dok je MB&F samostalno dizajnirao satni i minutni modul. Zanimljiv aspekt je i to što je vreme moguće proveriti pogledom sa strane, tako da vozač nema potrebu da skine ruku sa upravljača.

Kako bi se osigurali da brojevi budu uvek vidljivi i jasno čitljivi, MB&F koristi safirnu prizmu zbog koje izgledaju kao da "iskaču" s površine sata. Još jedna veza sa svetom moto sporta je kućište sata od CarbonMacrolona u British racing zelenoj boji ili od titanijuma u beloj boji.

Bela verzija dolazi sa plavičasto-zelenim CVD rotorom i svetlozelenim oznakama minuta, dok zelena ima crveno-zlatni rotor i tirkizne oznake minuta i ograničena je na samo 33 primerka.

Sat košta 73.000 švajcarskih franaka, odnosno oko 75.000 evra.

Ostavite komentar