Lifestyle > Hi-Tech

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA za mobilni: OpenAI sprema verziju za APPLE uređaje, ali se očekuje i ona za ANDROID

Nova ChatGPT aplikacija ima iste mogućnosti kao i web verzija chatbot alata i mogla bi da pomogne u izgradnji njene popularnosti

Izvor: K1info/Klix.ba

19/05/2023 > 22:00

podeli vest:

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA za mobilni: OpenAI sprema verziju za APPLE uređaje, ali se očekuje i ona za ANDROID
Foto: Tanjug/AP Photo/Richard Drew


OpenAI je odlučio da vlasnicima Apple uređaja  olakša pristup ChatGPT-u i najavio pokretanje aplikacije preko koje će se veštačka inteligencija koristiti na mnogo jednostavniji način.

U četvrtak je najavljeno lansiranje besplatne aplikacije ChatGPT za korisnike iOS-a u Sjedinjenim Državama, s planovima za skoro uvođenje i u drugim zemljama.

Foto: Tanjug/AP Photo/Richard Drew

 

Lansiranje dolazi šest meseci pošto je OpenAI prvi put objavio ChatGPT na mreži za javnost. Izdanje je brzo pokrenulo novu kompaniju u tehnološkoj industriji za razvoj i implementaciju alata koji mogu da generišu uverljiv pisani rad i slike kao odgovor na zahteve korisnika.

Takođe, ova novost dolazi u istoj sedmici kada je izvršni direktor OpenAI Sem Altman svedočio pred Kongresom o rizicima koje veštačka inteligencija može da predstavlja za društvo, opisujući trenutni procvat tehnologije kao potencijalni "trenutak štamparske mašine", ali onaj koji zahteva mere zaštite.

Nova ChatGPT aplikacija ima iste mogućnosti kao i web verzija chatbot alata i mogla bi da pomogne u izgradnji njene popularnosti.

Uz aplikaciju, korisnici će takođe moći da šalju glasovne zahteve preko mikrofona svog telefona, umesto da ih samo kucaju. Korisnici takođe mogu da sinhronizuju svoju istoriju na svim uređajima.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer, File

 

Oni koji plaćaju 20 dolara mesečne pretplate na ChatGPT Plus, dobiće dodatne pogodnosti u aplikaciji, uključujući pristup GPT-4 mogućnostima, sledećoj generaciji verzije tehnologije koja podržava alat.

OpenAI planira skoro lansiranje i verzije za Android, navode iz kompanije.

 

Ostavite komentar