Lifestyle > Hi-Tech

Kako vam se dopada ideja da PIĆE PLATITE DLANOM? AMAZON uvodi novu FUNKCIJU koja to i omogućava

Ova kompanija je uvela novu opciju u biometrijski sistem, kojoj maloletnici ne mogu da pristupe

Izvor: K1info/telegraf.rs

23/05/2023 > 17:57

podeli vest:

Kako vam se dopada ideja da PIĆE PLATITE DLANOM? AMAZON uvodi novu FUNKCIJU koja to i omogućava
Foto: Tanjug/AP


Da li vam se dopada ideja da ne nosite sa sobom novac ili karticu, a sve platite dlanom. Iako zvuči neverovatno, uskoro će biti realno. Amazon dodaje novu funkciju svom sistemu plaćanja zasnovanom na skeniranju dlana koja će omogućiti korisnicima da kupuju alkohol prevlačenjem ruke preko skenera.

Sistem, nazvan Amazon One, omogućava ljudima da plaćaju artikle tako što stavljaju dlan preko uređaja za skeniranje. Da bi kupili alkohol, korisnici moraju da unesu ličnu kartu koju je izdao državni organ na internet stranicu Amazon One. Amazon je rekao da ne čuva korisničke ID-ove i da provajder verifikuje dokumentaciju.

Barmeni će moći da potvrde da je korisnik Amazon One punoletan putem poruke "21+" koja se pojavljuje pri korišćenju uređaja i tako što će izvršiti "vizuelno podudaranje" korisnika sa fotografijom koju je priložio i koja se prikazuje na ekran.

Amazon je predstavio svoju tehnologiju prevlačenja dlanom 2020. godine, definišući ovaj sistem kao sredstvo za brže i efikasnije kupovno iskustvo.

Amazon One je već zaživeo u nekim od Amazonovih marketa, a tehnologiju su usvojili i sportski i zabavni prostori. Za početak, bejzbol stadion Coors Field u Denveru, omogućiće učesnicima da koriste Amazon One za kupovinu alkohola, rekao je Amazon.

Amazon One i drugi sistemi plaćanja koji koriste biometrijske podatke suočili su se kritikama zagovornika privatnosti. Amazon tvrdi da je prepoznavanje dlanova privatnije od drugih biometrijskih sistema "zato što ne možete utvrditi identitet osobe gledajući sliku njenog dlana".

 

 

 

Ostavite komentar