Kultura > Pozorište

Srđan Obrenović: Frank Kastorf će POMERITI GRANICE Beogradskog dramskog pozorišta

Dolazak Franka Kastorfa u BDP je veliki izazov, pošto reditelj prvi put režira van nemačkog govornog područja

Autor: Tanjug

14/09/2022 > 18:31

podeli vest:

Srđan Obrenović: Frank Kastorf će POMERITI GRANICE Beogradskog dramskog pozorišta
Foto: Screenshot Tanjug video


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je pozorišni producent Srđan Obrenović, koji je govorio o trenutnim aktivnostima i planovima Beogradskog dramskog pozorišta (BDP).

Obrenović je rekao da je pozorište tokom avgusta bilo na turneji, obišavši i Brione i Budva grad teatar, gde su bili sa četiri naslova od kojih je jedan premijerni "Magbet", reditelja Nikite Milivojevića.

Prema njegovim rečima, u drugoj polovini septembra nastavlja se festival "Naši dani" dolaskom Srpskog narodnog pozorišta na Letnju pozornicu BDP-a, dok beogradski teatar ide u Banja Luku, Veles i Ljubljanu.

Foto: Screenshot Tanjug video

Srđan Obrenović, pozorišni producent

Dolazak Franka Kastorfa u BDP je veliki izazov za BDP i teatar u regionu, istakao je Obrenović, pošto reditelj prvi put režira van nemačkog govornog područja, a požnato je da radi na "jako specifičan način".

- Njegov rad na predstavi je sličan snimanju filma. Ima dosta elemenata koji su uključeni u taj proces. Očekuje se kod reditelja koji dolaze sa nemačkog govornog područja da apsolutno sve na početku proba bude spremno, scenografija i kostimi, koji se kasnije dorađuju - naveo je Obrenović.

Prema njegovim rečima to je veliki izazov, pošto tako kod nas pozorište ne funkcioniše, al su u BDP-u spremni za probe koje počinju početkom septembra.

Obrenović je naglasio da će BDP-ova "Božanstvena komedija" u režiji Kastorfa "sigurno biti spektakl i da će pomeriti granice kod nas".

Foto: Screenshot Tanjug video

Srđan Obrenović, pozorišni producent

Tajna renesanse BDP-a je direktor Jug Radivojević koji je došao sa "velikom ambicijom i postavio velike ciljeve ispred sebe i pozorišta, i apsolutno uspeo da ih ostvari".

- On je čovek koji ne odustaje, uvek ima neku novu ideju i prosto vas motiviše da budete kreativni, da radite, idete napred, otkrivate nove stvari i pred sebe postavljate veći i ambiciozniji cilj - naveo je Obrenović.

Ostavite komentar