Vesti > Hronika

Dragijević povukao NEOBIČAN POTEZ, a jedini zna gde je Dankino telo! Zašto je to uradio?! Evo šta kaže advokat

Devojčica je nestala u Banjskom polju gde je došla sa majkom i bratom

Izvor: K1info/mondo.rs

Autor: Anica Ninković

10/05/2024 > 22:05

podeli vest:

Dragijević povukao NEOBIČAN POTEZ, a jedini zna gde je Dankino telo! Zašto je to uradio?! Evo šta kaže advokat
Foto: zajecar.vjt.r/google maps/Facebook Printscreen


Dvogodišnja devojčica Danka Ilić nestala je 26. marta. Potraga za njom je trajala deset dana, a onda je 4. aprila objavljeno da je ubijena. Prema poslednjim informacijama, samo jedna osoba zna gde se nalazi njeno telo, a to je Rade Dragijević, otac Dejana Dragijevića koji je priznao da ju je ubio. 

S obzirom na to da je Rade Dragijević promenio branioca postavlja se pitanje zašto je to uradio. Advokat Radiša Roskić je objasnio za portal Mondo da je branilac neophodan faktor u odbrani onih krivičnih dela za koje je prisustvo i postupanje branioca po zakonu obavezno.

- Radi se o onoj kategoriji ozbiljnijih krivičnih dela, a ovo predmetno teško ubistvo je jedno od najozbiljnijih. Ljudi su različiti pa su i njihovi motivi promene branioca drugačiji. Jedan od razloga može da bude da branjenik i branilac nemaju dovoljno kvalitetnu komunikaciju - rekao je Roskić. 

On je naveo da drugi razlog za promenu može da bude da branjenik ima sopstvenu viziju svoje odbrane, a da se branilac sa njom ne slaže, jer smatra da je to najgora moguća varijanta odbrane. 

- Postoje i situacije kad je promena branioca usmerena na ostvarenje nekog procesnog benefita u smislu da se dobije na vremenu da se postigne neki drugi cilj, a sve radi eventualnog prolongiranja, stvaranja vremenskog i drugog prostora u nameri da se ostvari neki benefit na strani okrivljenog. Sve je to u igri. Stvar je volje vlastodavca, on bira način svoje odbrane, a advokat je tu da ga posavetuje - rekao je on. 

Podsetimo, Danka Ilić je nestala u Banjskom polju gde je došla sa majkom i bratom. Tog dana prvi put je u Srbiji aktiviran sistem "Pronađi me". Deset dana kasnije otkriveno je da je devojčica ubijena tad kad je nestala. Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot uhapšeni su 4. aprila zbog sumnje da su ubili devojčicu. 

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

 

Obojica su priznali zločin. Dva dana kasnije, 6. aprila, uhapšeni su otac i brat Dejana Dragijevića, Rade i Dalibor. U ranim jutarnjim satima, 7. aprila, Dalibor Dragijević je preminuo u Policijskoj upravi u Boru. U sredu, 8. maja objavljena je vest da su ovih dana u Više javno tužilaštvo u Zaječaru pristigla nova DNK veštačenja i da zasad nisu pronađeni biološki tragovi Danke Ilić.

Do sada je izveštačeno preko 400 tragova. Devojčica Danka Ilić bi 6. maja napunila dve godine. 

Ostavite komentar