Kultura > Pozorište

Marija Bogdanović za Reflektor: "Bekstvo ka sebi" je ZAHTEVNA PREDSTAVA, svi glumci su ČITAVO VREME na sceni

Glumic je navela da je predstava osvojila nekoliko nagrada na festivalu Kestenburg u Banja Luci, i da je komad sačinjen od antičkih monologa

Izvor: K1info/Tanjug

11/07/2023 > 18:31

podeli vest:

Marija Bogdanović za Reflektor: "Bekstvo ka sebi" je ZAHTEVNA PREDSTAVA, svi glumci su ČITAVO VREME na sceni
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Marija Bogdanović, koja je govorila o predstavi "Bekstvo ka sebi" grupe studenata treće godine glume na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu.

Bogdanović je rekla da je "Bekstvo ka sebi" osvojilo nekoliko nagrada na nedavnom festivalu Kestenburg u Banja Luci, i da je komad sačinjen od antičkih monologa, a svi glumci su čitavo vreme na sceni, i zbog toga je predstava zahtevna.

U predstavi koju je režirala Kalina Kovačević, Bogdanović tumači lik Antigone, a pored nje igraju Anja Dinić, Anđela Trišić, Željana Nedeljković, Jovan Milosavljević, Luka Golubović, Ljubica Ikić, Una Kozić, Marija Penić, Nataša Lasica, Nikola Dragašević, Sava Milutinović i Stefan Fišer.

Prema njenim rečima, odlučili su da promene između monologa upotpune zvučnim efektima, koje su sami proizvodili glasovima, telima ili koristeći štapove.

- To je zahtevno kada treba nas 13 da radi u isto vreme. Ume da bude teško za uvežbavanje, ali i osmišljavanje. Mi smo to radili samostalno, uz mentorstvo Kalinino. Imamo svi različite ideje, treba to sjediniti u najbolje - rekla je Bogdanović.

Na fakultetu imaju predmet tehnika glasa, i Bogdanović je rekla da im to dosta pomaže da budu svi u tonalitetu, što su sada samo implementirali.

Upitana kakvu prvu profesionalnu ulogu priželjkuje u pozorištu, Bogdanović je rekla da bi "volela da bude klasik svetske književnosti, recimo Dostojevski, a može biti i Šekspir".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

- Volim dramu, ali mislim da bih se odlično snašla u mjuziklu. To mi je ambicija, i nadam se u budućnosti ostvarena želja - priznala je glumica.

Ostavite komentar