Kultura > Pozorište

Žarko STEPANOV: Komad "ŽENE na ivici nervnog SLOMA"je lucidan, otvaramo ga FANTASTIČNIM songom "Madrid"

Glumac je rekao da već ima tremu jer se o komadu priča u pozorišnim krugovima i velika su očekivanja

Izvor: K1info/Tanjug

30/06/2023 > 17:43

podeli vest:

Žarko STEPANOV: Komad "ŽENE na ivici nervnog SLOMA"je lucidan, otvaramo ga FANTASTIČNIM songom "Madrid"
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Žarko Stepanov koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "Žene na ivici nervnog sloma", čija je premijera predviđena za 20. oktobar u Pozorištu na Terazijama.

Stepanov je rekao da mu je predstava koja se radi po istoimenom filmu španskog reditelja Pedra Almodovara šesta saradnja sa pozorišnim rediteljem Nebojšom Bradićem.

- Nebojša je neko ko zna šta hoće. Dolazi spreman na probe i izvlači maksimum od nas. Komad je vrlo zanimljiv. Sad smo tek u procesu, tek smo sišli na scenu. Songovi su zahtevni, lucidni. Ceo komad je zapravo lucidan - rekao je glumac.

Stepanov je dodao da već ima tremu jer se o komadu priča u pozorišnim krugovima i velika su očekivanja.

Scenografiju radi Mića Tabački, do koga je Stepanov čuo da će "biti dosta svedeno", iako kod Almodovara "ima doze kiča i pop arta".

- Bradić je inače poznat da mu je scenografija dosta svedena. Imaćemo jedan manji bend, što je vrlo zanimljivo za Terazije, jer imamo orkestar od 20 i nešto ljudi. Bend će imati centralnu poziciju na platformi, a mi igramo oko njih. Malo je kamerno - naveo je glumac.

Stepanov igra lik Taksiste, nebitnog provincijalca koji dolazi u Madrid, koji ga potpuno osvaja i "tu mu se ostvaruje san i upleten je u sve priče".

- On je neka vrsta naratora, neko je ko publiku uvodi u priču, predstavlja likove. Otvaramo predstavu sa fantastičnim songom "Madrid". Čućete, odmah vas udari u glavu - istakao je Stepanov.

Nedavno je u Pozorištu na Terazijama izvedena "Noć mjuzikla", kao sublimacija svih mjuzikala koje je ta kuća radila, podsetio je Stepanov.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Žarko Stepanov

Prema njegovim rečima, beogradsko pozorište nije uspelo dobiti licencu za neke strane produkcije, iako su nekad radili songove iz njih, pa su se opredeli za izbor iz domaćih komada.

- Uspeli smo da napravimo jednu lepezu naših najuspešnijih predstava. Drago mi je da je publika to prepoznala i nadam se da će trajati. Uživao sam da izvodim dva songa - rekao je Stepanov.

Ostavite komentar