Kultura > Pozorište

CIGANI LETE U NEBO 15. septembra otvara NOVU SEZONU Pozorišta na Terazijama

U februaru ove godine, proglasili smo i 50 000. gledaoca mjuzikla Zona Zamfirova, ističe se u saopštenju Pozorišta na Terazijama

Izvor: K1info/Tanjug

07/07/2023 > 13:00

podeli vest:

CIGANI LETE U NEBO 15. septembra otvara NOVU SEZONU Pozorišta na Terazijama
Foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages


 Pozorište na Terazijama saopštilo je danas da će sezonu 2023/24. godine početi 15. septembra predstavom "Cigani lete u nebo", a u istom mesecu obeležiće jubilarno, 50. izvođenje mjuzikla "Flashdance".

Početkom juna počele su probe za mjuzikl "Žene na ivici nervnog sloma", u režiji Nebojše Bradića, a po istoimenom filmu španskog reditelja Pedra Almodovara, a premijera je planirana za jesen, saopštilo je Pozorište na Terazijama.

Kako je najavljeno, predstava će imati dve ravnopravne glumačke podele, a ulogu Pepe tumače Ivana Popović i Jelena Stupljanin, Ivan je Dragan Vujić Vujke, Luisa su Ivana Knežević i Nataša Marković, dok su Karlos Slaven Došlo i Arsenije Tubić.

Foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages

 

U "Ženama na ivici nervnog sloma" Tatjana Dimitrijević i Teodora Tomašev tumače Marisu, Jelena Jovičić i Olivera Bacić Dragičević Kandelu, Tanja Živković i Marta Bogosavljević Paulinu, a Žarko Stepanov i Nikola Bulatović Taksistu.

Igraju i Valentina Pavličić, Milena Moravčević, Maja Noveljić, Aleksandar Dunić, Milan Tubić, Ana Radivojević i drugi, dok je Slobodan Obradović zadužen za prevod i prepev songova, Ivan Ilić za muzičke aranžmane, Igor Barberić je koregraf, Miodrag Tabački scenograf, a Staša Jamušakov kostimograf.

Pozorište na Terazijama je saopštilo da večerašnjim izvođenjem predstave "Veče mjuzikla na Terazijama" završava sezonu 2022/23. tokom koje su izveli 138 predstava, od čega pet na gostovanjima, sa preko 60. 000 posetilaca.

- Sa velikim zadovoljstvom smo proslavili jubileje - 150. izvođenje mjuzikla 'Mamma Mia!' i 350. izvođenje 'Cigani lete u nebo', koji će naredne godine obeležiti 20 godina od premijere.

- U februaru ove godine, proglasili smo i 50 000. gledaoca mjuzikla Zona Zamfirova - ističe se u saopštenju.

Pozorište na Terazijama je tokom ove sezone u repertoar dodalo dva nova naslova mjuzikl "Crni leptir", u režiji Marka Jovičića i predstavu revijalnog karaktera "Veče mjuzikla na Terazijama", u režiji Darijana Mihajlovića, kaže se u saopštenju.

Ostavite komentar