Kultura > Muzika

Bob Dilan UŽIVO ODAO POČAST preminulom ROKENROL VELIKANU Džeri Li Luisu

Smrt legendarnog pevača i pijaniste na društvenim mrežama propraćena je počastima koje su napisali brojni muzičari

Izvor: K1info

30/10/2022 > 12:16

podeli vest:

Bob Dilan UŽIVO ODAO POČAST preminulom ROKENROL VELIKANU Džeri Li Luisu
Foto: Youtube PrintScreen


Bob Dilan je izveo pesmu Džerija Li Luisa "I Can't Seem to Say Goodbye" tokom bisa na svom koncertu u Engleskoj u petak uveče, odajući počast preminulom rokenroleru.

Dilan je predstavio numeru, obrativši se publici: - Ne znam koliko vas zna, ali Džeri Li nas je napustio. Izvešćemo ovu pesmu, jednu od njegovih. Džeri Li će živeti zauvek - to svi znamo.

Smrt legendarnog pevača i pijaniste na društvenim mrežama je propraćena počastima koje su napisali brojni muzičari. Džeri Li Luis je neko vreme bio bolestan, patio zbog načina na koji je "tako temeljno zlostavljao svoje telo kao mladić", naveo je njegov publicista u saopštenju. "Negde u svetu, u malom honki-tonk klubu ili velikoj muzičkoj sali ili u podrumu crkve, neko svira pesmu Džeri Li Luisa", dodaje se u saopštenju.

Pesmu "I Can't Seem to Say Goodbye" napisao je Don Robertson, a Luis ju je snimio tokom svoje saradnje sa izdavačem Sun Records. Ali pesma nije objavljena sve do 1970. godine kada je katalog izdavača promenio vlasnika i pronađen materijal koji bi mogao da poboljša autorov trenutni status. Luis je osmislio sebe kao kantri muzičara do trenutka kada je "I Can't Seem to Say Goodbye" postao Top 10 kantri hit.

Dilan i Luis su se sreli dok su radili u istom studiju 1969. Bob je za magazin Rolling Stone rekao da je napisao "To Be Alone With You" za Luisa, iako se pesma pojavila na Dilanovom sopstvenom kantri albumu "Nashville Skyline". Kada se Luis vratio rokenrolu 1979. godine, obradio je Dilanovu pesmu "Rita May" na B-strani iz 1976.

Dilan je trenutno na turneji po Velikoj Britaniji koja se završava 7. novembra.

 

 

 

Ostavite komentar