Kultura > Muzika

Kustendorf koncert: PROSLAVLJENI RUSKI PIJANISTA Boris Berezovski nastupio na Mećavniku

Pored Berezovskog, nastupili su i mladi talenti iz Srbije, pijanisti Andrej i Nikola Blagovčanin i Pjevačka družina Svetlane Spajić

Izvor: K1info

24/10/2022 > 09:55

podeli vest:

Kustendorf koncert: PROSLAVLJENI RUSKI PIJANISTA Boris Berezovski nastupio na Mećavniku
Foto: Kustendorf Classic/Promo


Nastavljajući višegodišnju tradiciju, u subotu je u prepunoj sali Mećavnika održan "Kustendorf koncert" u organizaciji Emira Kusturice, na kome je nastupio proslavljeni ruski pijanista Boris Berezovski.

- Kustendorf koncert je nastavak festivala ruske muzike Kustendorf CLASSIC, koji smo pokrenuli 2013. godine zajedno sa kompanijom "Gasprom njeft" - rekao je Emir Kusturica pred prepunom salom koju su činili učenici muzičkih škola iz Srbije i dodao: - Mi smo jedina institucija koja sa ruskom korporativnom silom ima jedan mali festival na kojem deca razmenjuju iskustva.

Foto: Kustendorf Classic/Promo

Emir Kusturica

Potvrdivši da je definitivno jedan od najvirtuoznijih pijanista istančanog senzibiliteta, Boris Berezovski je pred mladim srpskim muzičarima izveo dela Sergeja Prokofjeva, Ludviga van Betovena, Dmitrija Šostakoviča i Sergeja Rahmanjinova.

Foto: Kustendorf Classic/Promo

Boris Berezovski

- Muzika je univerzalan jezik, razumljiv svakom. Ona ujedinjuje ljude, podešava ih na istu talasnu dužinu, omogućuje im da zajedno prožive duboka osećanja i emocije. Ruska klasična muzika je sastavni deo svetske kulture. To je blago koje svima pripada - izjavio je Boris Berezovski i dodao:  - Srećan sam što zahvaljujući kompaniji "Gasprom njeft" i Emiru mogu da podelim veliku muziku Prokofjeva, Rahmanjinova i Šostakoviča sa mojim mladim kolegama iz Srbije.

Foto: Kustendorf Classic/Promo

Pjevačka družina Svetlane Spajić

Pored koncerta ovog proslavljenog pijaniste, nastupili su i mladi talenti iz Srbije, pijanisti Andrej i Nikola Blagovčanin iz muzičke škole "Stevan St. Mokranjac" iz Beograda, kao i Pjevačka družina Svetlane Spajić.

Foto: Kustendorf Classic/Promo

Andrej Blagovčanin

Festival klasične muzike Kustendorf CLASSIC je projekat rusko-srpskog programa socijalnih inicijativa "ZAJEDNO! ", koje realizuje kompanija "Gasprom njeft".

Kao jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji, kompanija "Gasprom njeft" već više od 12 godina pruža podršku projektima iz oblasti kulture, obrazovanja i očuvanja istorijskog nasleđa dveju zemalja.

 

 

 

Ostavite komentar