Kultura > Muzika

Sjajan koncert LARE FABIJAN u Štark areni, gošća Lena Kovačević

Pevačica je tokom karijere objavila ukupno 14 studijskih albuma, prodatih u više od 20 miliona primeraka širom sveta

Izvor: K1info/Tanjug

23/10/2022 > 11:19

podeli vest:

Sjajan koncert LARE FABIJAN u Štark areni, gošća Lena Kovačević
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Posle dugog odlaganja, poznata šansonjerka Lara Fabijan održala je sinoć koncert u beogradskoj Štark areni.

Publiku je prvo zagrejala džez pevačica Lena Kovačević, koja je rekla da je ovaj nastup za nju kao ostvarenje sna.

- Zahvaljujem se Lari Fabijan, i Bogu je je blagoslov da sada ovde sviramo. Njene pesme godinama volim, a ovo je jedan ostvareni san - rekla je Lena Kovačević.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Lena Kovačević

Lara Fabijan je na scenu je izašla praćena velikim aplauzom i oduševljenjem publike koja je gotovo dve godine iščekivala ovaj nastup.

Koncert je počela numerom "Aleluja", a publici se obratila i prisetila svog spoznaja o velikoj ljubavi prema muzici.

- Moj san da budem pevačica počeo je davno. Sa mojom bakom sam sedela pored šporeta i počela da pevam, onako kako dete ume okrenula sam se ka njoj i videla da ona plače. Pitala sam je da li je tužna, ona je rekla - ne samo sam emotivna. Tada sam shvatila da muzikom mogu da doprem do nekog, a osećam istu ljubav i sada prema vama.

Atmosferu je posebno zagrejala numera "I will love again" , zatim brojni hitovi, a publika je aplaudirala i tokom izvođenja numera.

Sinoćnji koncert je deo turneje '50 World Tour', a osim predstavljanja novih pesama sa albuma "Papillion", koji je izdat u februaru 2019. godine, posetioci su mogli da čuju hitove kao što su "Caruso", "Je T' Aime", "Adagio", "Je Suis Malade".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Lara Fabijan

Do sada, Lara Fabijan je objavila ukupno 14 studijskih albuma prodatih u više od 20 miliona primeraka širom sveta. Tokom karijere pesme je izvodila na francuskom, italijanskom, engleskom, španskom, portugalskom, grčkom, ruskom, nemačkom i još nekoliko jezika, iako većinu od tih jezika ne govori.

Njen glas je sopran, i pored pevanja pozajmila ga je liku Esmeralde u francuskoj verziji filma "Zvonar Bogorodične crkve" 1996. godine.

 

 

 

 

Ostavite komentar