Kultura > Muzika

SEDMA "Rokerijada" od 24. do 26. AVGUSTA u Petrovcu na Mlavi

Publika će biti u prilici da vidi nastupe sastava Sanitarium, Mehanizam, Keni nije mrtav, Hadži prodane duše, Generacije 5 i drugih učesnika

Izvor: K1info/Tanjug

03/08/2023 > 17:26

podeli vest:

SEDMA "Rokerijada" od 24. do 26. AVGUSTA u Petrovcu na Mlavi
Foto: Instagram/rokerijada


Festival "Rokerijada" u Petrovcu na Mlavi, biće održan od 24. do 26. avgusta, na različitim lokacijama ovog grada.

Početak manifestacije - četvrtak 24. avgust, rezervisan je za Letnju pozornicu Kulturno-prosvetnog centra od 20.00 časova, kada će nastupati bend Sanitarium koji će promovisati svoj prvi album "Udarac glavom".

Takođe, tog dana će i sastav Mehanizam imati koncertnu prezentaciju svog prvenca "Sunce našeg neba".

Beogradska grupa Sanitarium digitalno izdanje debi albuma objavila je u koprodukciji diskografske kuće Multimedia Music i muzičkog portala Headliner.rs.

Sanitarium je alternativni metal bend koji je osnovan krajem marta 2016. godine. Veoma su specifični po izuzetnoj količini energije na sceni i kontaktu sa publikom, a inače su pobednici "BUNT Festivala" 2022. godine. Na binu izlaze kostimirani, sa svojim alter-ego likovima gde svako ima svoju ulogu.

Članovi Sanitariuma su: Uroš Pajić Paja (gitara), Nenad Živković Žile (vokal), Viktor Kiralj Vik (bas gitara), Petar Dajić Peca (bubnjevi) i Marko Narančić Narke (gitara, vokal).

Narednog dana, 25. avgusta, na pozornici će se smenjivati grupe na Gradskom trgu, takođe od 20 sati: Disassemble, Rihter, Keni nije mrtav, kao i Deformitet Band, prošlogodišnji pobednik festivala.

Keni nije mrtav je bend neobičnog naziva čije je ime povezano sa američkom animiranom serijom "South Park". U pitanju je srpska pank rock muzička grupa nastala 2017. godine u Kruševcu, i jedni su od koncertno najaktivnijih mladih bendova u zemlji.

Žanrovski predstavljaju zanimljiv koktel - pank, pank rock, pop pank i alternativni rock.

Grupu su osnovali gitarista i frontmen Mateja Đokić, basista Matija Pešić i bubnjar Sava Tomić. Svirali su u ciklusu "Koncerti na zidiću" ispred Doma omladine Beograda, Beogradski Beer fest, Nišville u Nišu, Exit u Novom Sadu.

Njihova pesma "Samodisciplina" našla se 2021. u finalu konkursa za Nagradu "Milan Mladenović" od istoimene zadužbine.

Debitantski album grupe "Ajmo da plešemo", objavljen je u novembru 2021. godine za kuću Mascom Records, sa kog su skinuti singlovi "Venecijaneri", "Samodisciplina" i "Vetar".

Trećeg i poslednjeg dana festivala, 26. avgusta na Gradskom trgu će zasvirati bendovi - Rok industrija mladost (RIM), Meda Vuk i Sandokan, Hadži prodane duše i za sam kraj revijalno će gostovati antologijska rock grupa Generacija 5.

Bend Hadži prodane duše nastao je 2009. u Užicu, a poznat je po duhovitom i satiričnom pristupu životnim temama čime su se izdvojili kao jedan od originalnijih mlađih sastava na regionalnoj sceni.

Posle pobede na jubilarnoj 50. "Gitarijadi" u Zaječaru, grupa je objavila debi album "Racionalna manjina" za izdavačku kuću PGP RTS.

Postavu benda čine Vojislav Lazić (gitara, vokal), Milan Jevtović (bas), Vladimir Radović (gitara) i Uroš Rakonjac (bubnjevi).

Osim glavnog programa sa koncertima bendova, u uvodnom delu festivala, nekoliko dana ranije, 19. avgusta biće organizovan prateći koncept, gde će 25. "Radionicu za dobre duhove" održati hard rock pank bend "Bjesovi" iz Gornjeg Milanovca na čelu sa pevačem Zoranom Marinkovićem.

Gosti su - Mister Hajd i Majstori radionice u Bašti KPC-a.

Ostavite komentar