Kultura > Muzika

MAGIJA GITARE u Herceg Novom: Sedamnaesti Guitar Art Summer Fest BIĆE ODRŽAN od 15. do 20. avgusta

Miroslav Tadić, Jamandu Kosta, The BestBeat, neki su od slavnih imena koji će nastupiti tokom šest dana trajanja festivala

Izvor: K1info/Tanjug

27/07/2023 > 16:17

podeli vest:

MAGIJA GITARE u Herceg Novom: Sedamnaesti Guitar Art Summer Fest BIĆE ODRŽAN od 15. do 20. avgusta
Foto: Guitar Art Summer Fest/Facebook


Festival Guitar Art Summer Fest biće održan u 17. izdanju od 15. do 20. avgusta u Herceg Novom, Crnoj Gori, objavila je direkcija na društvenim mrežama.

Miroslav Tadić, Jamandu Kosta, The BestBeat, neki su od slavnih imena koji će nastupiti tokom šest dana trajanja festivala, koji slavi gitaru i virtuozne umetnike na ovom instrumentu.

Na letnjem izdanju Guitar Art festivala do sada je organizovao više od 100 koncerata muzičara iz preko 40 zemalja sveta, kao i 16 izložbi i različitih promocija i predavanja.

predstavlja spoj različitih vrsta umetnosti, koji doprinosi razvoju savremene kulturne scene za različite ciljne grupe.

Festival svojim programom i organizacijom takođe podstiče razvoj stvaralaštva, kulture i muzike domaćih i inostranih autora, a cilj je da od Herceg Novog na svoj način stvori centar umetničkog i gitarskog dešavanja svakog avgusta.

Koncertni program će 15. avgusta od 21.00 čas otvoriti čuveni brazilski kompozitor i gitarista Jamandu Kosta na Trgu od muzike u Starom gradu Herceg Novog.

Ovaj originalni spoj klasike, fada i džeza, beogradska publika je već slušala u maju na sceni Mts Dvorane, kada je Kosta u tandemu sa popularnom fado zvezdom Antonijom Zambujom otvorio 24. izdanje Guitar Art festa.

Kao i u Beogradu, letnja edicija festivala uglavnom ima koncept da je svako veče posvećeno jednom samostalnom koncertu, tako će na istom mestu (Trg od muzike - Stari grad) sledeće veče, 16. avgusta svirati sastav Balkan Gypsy Jazz Kvartet koji čine - Dejan Krsmanović, Nikola Savić, Tomislav Vujinović i Andrija Vojvodić.

Park Boka - Letnja terasa Gradske kafane biće domaćin 17. avgusta za Bitls groznicu i veče šezdesetih godina: The Beatles Tribute Band, The Bestbeat, koji su često punili koncertne prostore u Beogradu (Dom omladine, Mts Dvorana, UK "Vuk Karadžić"), ali i mesta širom Srbije, regiona i sveta.

Centar festivala biće 18. avgusta na populrnoj Kanli kuli (Stari grad), kada će svoje veče imati vrhunski gitarista Miroslav Tadić, slično kao što je priredio na Guitar Art festivalu 2022. u Mts Dvorani, a poznat je po tandemima sa Vlatkom Stefanovskim i Radetom Šerbedžijom.

Miroslav Tadić će nastupiti sa Božom Vrećom uz specijalne goste (Yvette Holzwarth, Bako Jovanović i Đusi Kovač), kao magija sevdaha, etna i džeza.

Veče španske muzike 19. avgusta na Trgu od muzike prirediće gitarista Jovan Miloševski, dok će finalna noć 20. avgusta publici pružiti dva nastupa: Gitarske Integracije 4 - najbolji crnogorski profesori, učenici i studenti klasične gitare, kao i Duo gitara Levante (Vojisav & Aleksandra Ivanović) - program klasike.

Ostavite komentar