Kultura > Muzika

Vreme je da ZATVORIMO KRUG: Članovi sastava THE EAGLES najavili dugu OPROŠTAJNU TURNEJU

The Eagles su se razišli 1980. godine, da bi se ponovo okupili 1994., što su obeležili objavljivanjem koncertnog albuma "Hell Freezes Over"

Izvor: K1info/Tanjug

07/07/2023 > 15:17

podeli vest:

Vreme je da ZATVORIMO KRUG: Članovi sastava THE EAGLES najavili dugu OPROŠTAJNU TURNEJU
Foto: Youtube PrintScreen/Epic Eagles Tribute


Članovi američkog rock sastava The Eagles najavili su da će koncertom 7. septembra u njujorškoj dvorani Madison Square Garden početi svoju oproštajnu turneju nazvanu "The Long Goodbye".

"The Eagles su imali čudesnu 52-godišnju odiseju, nastupajući za ljude širom sveta, održavajući muziku živom, uprkos tragičnim gubicima... Naš put je trajao duže nego što smo mogli da zamislimo. Ali sve ima svoje vreme, a sada je vreme da zatvorimo krug", saopštio je sastav kog predvodi bubnjar i pevač Don Henli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eagles (@eagles)

Za sada su najavljeni koncerti u 12 gradova Severne Amerike, od septembra do novembra, među kojima su Boston, Denver i Atlanta, a iz benda su naveli da je oproštajna turneja još uvek u fazi planiranja, jer će u zavisnosti od potražnje za ulaznicama zakazivati dvorane za više večeri ili se vraćati u iste gradove.

"Ovo je naša labudova pesma, ali muzika ide dalje", saopštio je sastav poznat po kantri uticaju, izuzetno tiražnim albumima i brojnim hitovima kao što su "Hotel California", "Take It Easy", "Wichey Woman", "Lyin' Eyes", "Desperado" i "Take It To the Limit".

The Eagles su osnovali 1971. godine u Los Anđelesu Henli, gitaristi Glen Frej (1948-2016) i Berni Lidon, kao i basista Rendi Majsner.

Naknadno, bendu su se pridružili gitarista Don Felder, a nakon odlaska Lidona Džo Volš, dok je Majsnera zamenio Timoti B. Šmit.

The Eagles su se razišli 1980. godine, a okupili su se 1994., da bi nekoliko godina kasnije Felder bio otpušten, a Frej je preminuo 2016.

Ostavite komentar