Kultura > Muzika

Kanadski ansambl TURNING POINT održaće u Beogradu DVA KONCERTA sa različitim programima

Oni će 17. maja izvesti koncert u Sali Beogradske filharmonije, da bi sutradan, 18. maja, održali koncert u Ustanovi kulture Gvarnerijus

Izvor: K1info/Tanjug

12/05/2023 > 14:20

podeli vest:

Kanadski ansambl TURNING POINT održaće u Beogradu DVA KONCERTA sa različitim programima
Foto: Youtube PrintScreen/SoundofDragon MusicFestival


Kanadski muzički ansambl Turning Point održaće dva koncerta sa različitim repertoarima 17. i 18. maja u Beogradu, saopštila je Ustanova kulture Gvarnerijus, organizator ovih gostovanja.

Tako beogradsku publiku sledeće nedelje očekuje prvo koncert u sredu, 17. maja (20h) u sali Beogradske filharmonije, gde će na programu biti dela Šafera, Pepe, Kolgrasa, Ueda, Anderhila i Ane Sokolović.

Dan kasnije, u četvrtak, 18. maja (20h) ansambl će u manjem sastavu održati koncert u Ustanovi kulture Gvarnerijus, osnivača Jovana Kolundžije, i izvesti dela - Sabljića, Katarine Ćurčin, Pulanka, Ane Sokolović, Evanđeliste, Rajana, Anderhila, Čenga, Nurula Hodže, Maroa i Pepe.

Sastav Turning Point Ensemble osnovan je 2002. godine od strane članova muzičara.

U pitanju je veliki kamerni ansambl sa 16 instrumentalista i dirigentom, koji je okupljen oko ideje da se poveća razumevanje i uvažavanje muzike komponovane tokom poslednjih 100 godina.

Ansambl je izgradio snažnu međunarodnu reputaciju muziciranjem i povezivanjem osnovnog repertoara 20. veka sa savremenim delima, kroz posebno osmišljene programe.  Zanimljivo je da se ansambl u nastupima kreće između kompletnog i fleksibilnog sastava, odnosno između malog kamernog ansambla i simfonijskog orkestra, što će u ova dva dana dokazati i ljubiteljima muzike u Beogradu.

Njihovi nastupi pružaju simfonijsku paletu sa senzibilitetom kamerne muzike.

Pored koncerata, turneja i snimanja, ansambl Turning Point iz Kanade redovno realizuje originalne interdisciplinarne produkcije kao što su opere i saradnju sa plesom, pozorištem, vizuelnim umetnostima i pokretnim slikama.

 

Ostavite komentar