Kultura > Muzika

Ovo su NAJBOLJI HIP HOP umetnici po IZBORU MAGAZINA Billboard

Lista je izazvala dosta kontroverzi, a među prvima se oglasio Dža Rul koji se nije našao među 50 najboljih izvođača

Autor: K1info/klix.ba

11/02/2023 > 11:11

podeli vest:

Ovo su NAJBOLJI HIP HOP umetnici po IZBORU MAGAZINA Billboard
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis


Uticajni američki muzički magazin Billboard povodom 50. godišnjice hip hopa objavio je svoju listu 50 najboljih umetnika ovog muzičkog žanra svih vremena.

Na prvom mestu našao se Džej Zi, čije je pravo ime Šon Karter, koji pored uspešne muzičke karijere ima i dobro razvijen biznis.

Iz Billboarda su naveli da možda postoje drugi reperi koji bi mogli da pariraju Džej Ziju na tronu, ali da ne postoji niko ko se može meriti sa njegovom celokupnom karijerom. Istakli su njegovu dugovečnost na muzičkoj sceni i širinu njegovih postignuća.

Jedina žena na listi prvih 10 repera je neprikosnovena Niki Minaž, što je čini najboljom reperkom na svetu. Ona je svojim angažmanom otvorila zvezdani put mnogim popularnim reperkama današnjice.

Iako se u javnosti često može čuti kako ljubitelji hip hopa navode da ima boljih od Niki Minaž, celokupna veličina ove muzičarke je bez sumnje iznad ostalih. Niki je jedan od svega desetak izvođača koji imaju više od 100 odrednica na listi Billboard Hot 100, a 2022. bila je dobitnik nagrade MTV Video Vanguard Award za svoje provokativne muzičke spotove.

Na listi prvih 10 našli su se:

  1. JAY-Z
  2. Kendrick Lamar
  3. Nas
  4. Tupac Shakur
  5. Eminem
  6. The Notorious BIG
  7. Lil Wayne
  8. Drake
  9. Snoop Dogg
10. Nicki Minaj

Kompletnu listu možete pogledati ovde.

Mnogi su očekivano imali kritike na Billboardovu listu. Ono što je neke začudilo je to da Eminem nije prvi, iako se za njega godinama govori da je najbolji reper. Pompa oko njega je još veća s obzirom na to da je jedan od retkih belaca koji su vrhunski u ovom žanru.

Mnogi su primetili i da Džej Zi nije zaslužio prvo mesto, ali da jeste u top 10 repera. Pojedine je začudilo i što se Snup Dog našao tek na 9. mestu.

 

Ostavite komentar