FunBox > Lajk

Do, re, mi, fa, sol, AV, AV, AV...

Da li volite da gledate smimke kuca koje "pevaju"? A možda je i vaš ljubimac talentovan?

Izvor: K1info

07/02/2023 > 22:14

podeli vest:

Do, re, mi, fa, sol, AV, AV, AV...
Foto: Pixabay.com


Društvene mreže su preplavljene klipovima pasa koji na razne načine reaguju dok njihov gazda svira, peva ili pušta muziku. Reakcije su raznolike i kreću se od pokušaja "pevanja“, preko lajanja, pa sve do zavijanja.

Neke kuce su manje, a neke više talentovane. U nastavku možete da pogledate nekoliko snimaka talentovanih kućnih ljubimaca.

 

 

Čak i ukoliko pas ima naviku da zavija (ili "peva") kad čuje muziku, verovatno nema takvu reakciju baš na svaku kompoziciju.

Zavijanju su najskloniji haskiji i lovački psi, ali i oni biraju one tonove koji ih, pretpostavlja se, najviše podsećaju na zov pripadnika njihove vrste.

A moguće je i da se radi o klasičnom uslovljavanju – ako pas shvati da je njegovo zavijanje uz muziku praćeno vlasnikovim entuzijazmom, velika je verovatnoća da će ponoviti ponašanje i u narednoj sličnoj situaciji.

Ako ste razočarani time što vaš pas ne ponavlja tačno tonove, znajte da snimci zavijanja vukova pokazuju da svaki član menja svoj ton kad se pridruže kolege horisti, kao da svesno izbegava da bude u istom registru kao ostali, čime se svaki glas ističe i razlikuje.

Pretpostavlja se da je isto i sa psima.

 

Ostavite komentar