Kultura > Muzika

FLAGGING MOLLY stižu u Beograd - seltic-punk LEGENDE 11. juna u Botaničkoj bašti

Američki Irci na koncertu u Botaničkoj bašti promovisaće aktuelno izdanje "Anthem"

Izvor: K1info

24/01/2023 > 22:18

podeli vest:

FLAGGING MOLLY stižu u Beograd - seltic-punk LEGENDE 11. juna u Botaničkoj bašti
Foto: Katie Hovland


Poznati celtic-punk bend iz Los Anđelesa, Flogging Molly održaće beogradski koncert 11. juna u Botaničkoj bašti, u organizaciji producentske kuće Long play.

Sastav koji više od dve decenije predstavlja veliku scensku atrakciju, tom prilikom promovisaće sedmi studijski album pod nazivom "Anthem", objavljen u septembru prošle godine.

Frontmen Dejv King, Bridžet Regan, Denis Kasi, Mat Hensli, Natan Maskvel, Spencer Svejni Majk Alonso predstaviće publici moćan spoj energetski nabijene svirke i zvuka instrumenata kao što su obična i mini harmonika, violina, mandolina, bendžo, limena zviždaljka...

Flogging Molly počeli su karijeru 1997. svirajući svakog ponedeljka u jednom irskom pabu u Los Anđelesu.

Toliko često su tamo nastupali da je to Dejv King jednom prilikom nazvao "flogging a dead horse" (šibanje mrtvog konja), što se dopalo ostatku benda pa je poslužilo kao inspiracija za ime grupe.

Foto: Jarrod Anthonee

Flogging Molly

Debi izdanje "Swagger" objavili su 2000. godine, da bi usledili albumi "Drunken Lullabies" (2002), "Within a Mile of Home" (2004), "Float" (2008), "Speed of Darkness" (2011) i "Life Is Good" (2017).

Poznati su, između ostalog, i po svojim redovnim rasprodatim nastupima na kruzerima, kao i po festivalu koji se tradicionalno održava svake godine u Los Anđelesu Dan Svetog Patrika.

- Vratili smo se osnovama na način na koji mislim da ne bismo mogli da nismo svirali zajedno više od 20 godina. Za naš bend okupljanje i sviranje novih pesama je uvek je cilj, a sada smo uzbuđeni što ćemo početi da ih izvodimo uživo i da tako dočaramo obožavaocima potpuno novu eru našeg sastava – kazao je o novom albumu "Anthem" Dejv King.

 

Ostavite komentar