Kultura > Muzika

Gitarista Džo Troman najavio je da "ISTUPA" IZ BENDA Fall Out Boy, zbog - MENTALNOG ZDRAVLJA

Tromanova izjava objavljena je na Twitter stranici benda u sredu kasno uveče, zajedno sa crno-belom slikom na kojoj svira gitaru

Izvor: K1info

20/01/2023 > 19:11

podeli vest:

Gitarista Džo Troman najavio je da "ISTUPA" IZ BENDA Fall Out Boy, zbog  - MENTALNOG ZDRAVLJA
Foto: Youtube PrintScreen/Rocket-Media * FESTIVAL (+ PLUS) * RED


Vest stiže manje od 24 sata pošto je bend najavio svoj novi album "So Much (For) Stardust", koji će biti objavljen 24. marta.

Izražavajući nadu da će prekid biti samo privremen, Troman je napisao: "Nil Jang je pevao da je bolje sagoreti nego nestati", stoji na početku saopštenja.

"Ali mogu vam nedvosmisleno reći da je sagorevanje strašno. Bez otkrivanja svih detalja, moram reći da se moje mentalno zdravlje naglo pogoršalo u poslednjih nekoliko godina. Dakle, da bih izbegao da nestanem i da se nikada ne vratim, napraviću pauzu od posla, što nažalost uključuje i odlazak iz grupe."

Gitarista je dodao da ga "boli što donosi ovu odluku, posebno kada objavljujemo novi album na kojeg sam veoma ponosan", ali je dodao da će se 100% vratiti.

"U međuvremenu, moram da se oporavim, što znači da sebe i svoje mentalno zdravlje stavim na prvo mesto."

Suosnivač grupe zahvalio je svojim kolegama iz benda, porodici i fanovima što "razumeju i poštuju ovu tešku, ali neophodnu odluku".

U sastavu su pored Tromana i Endi Harli, Piter Venc i Petrik Stemp. Grupa je oformljena u predgrađu Čikaga 2001. godine. Pod uticajem gradske punk scene, kreirali su punkerski zvuk pop muzike koji se čuo na njihovom debi albumu iz 2003. "Take This to Your Grave". Nominovani su za Grammy kao najbolji novi izvođač 2006. godine, a njihov sledeći album "Infinity on High" zauzeo je prvo mesto Billboardove liste. Njihova pesma "This Ain’t a Scene, It’s an Arms Race" stigla je do 2. mesta Billboard Hot 100 liste 2007.

Grupa je 2009. godine otišla na "neodređenu pauzu", ali je 2013. objavila tajno snimljen album pod nazivom "Save Rock and Roll".

 

Ostavite komentar