Kultura > Muzika

Tri MLADE CRNKINJE hoće da ZAVLADAJU svetom o kome sada caruju BELI MUŠKARCI

Idit, Tea i Ejda izborile su se za status u muzičkom žanru kojim tradicionalno dominiraju beli muškarci

Izvor: K1info

23/01/2023 > 08:57

podeli vest:

Tri MLADE CRNKINJE hoće da ZAVLADAJU svetom o kome sada caruju BELI MUŠKARCI
Foto: Youtube PrintScreen/Fueled By Ramen


Američki ženski pop-punk trio Meet Me @ the Altar nedavno je debitovao na američkoj TV mreži u emisiji "The Late Show with Stephen Colbert", iskoristivši priliku da najavi izlazak svog debi albuma "Past // Present // Future" za 10. mart na etiketi Fueled by Ramen. Projekat sa 11 numera predvodi singl "Say It (to My Face)", koji se može čuti i u reklami za Taco Bell.

- Stvari koje čuvamo iz sopstvene prošlosti govore ko smo danas i gde bi trebalo da idemo - kažu iz benda o albumu, koji je producirao Džon Filds (između ostalih radio sa Majli Sajrus i Demi Lovato).

- Ovim albumom odajemo počast muzici s kojom smo odrasle, istovremeno odražavajući naše moderne životne stavove, zvuk i iskustva. Jedva čekamo da podelimo prošlost // sadašnjost // budućnost sa svetom.

U intervjuu za magazin Spin 2021., Meet Me @ the Altar govorile su o proboju u muzičkom žanru kojim tradicionalno dominiraju beli muškarci.

- Čak i kada smo imale 14 godina i tek počinjale, bile smo pre svih svesne manjka zastupljenosti na sceni jer smo znale ko smo - rekla je gitaristkinja/basistkinja Tea Kembel, dodavši: - Kada beli muškarac vidi sebe na sceni, ne razmišlja o svima ostalima koji sebe ne vide na toj sceni, a mi smo očigledno sebe videle.

Pevačica Idit Viktorija primetila je da dobijaju dosta poruka na društvenim mrežama od obojenih ljudi, poput one u kojoj se kaže: "Čekala sam da se predstavite u žanru koji toliko volim i zbog toga sada osećam kao da mu pripadam".

Kembel je dodala: - Ove devojke će odrastati verujući da mogu uraditi sve što požele i ne mogu čak ni da opišem koliko je dobar osećaj što to možemo da im pružimo.

Meet Me @ the Altar osnovane su 2015. godine. U početku su tri članice - koje su sve u to vreme živele u različitim državama - radile na muzici na daljinu preko interneta. Grupa je do sada objavila 4 EP izdanja.

 

Ostavite komentar