Kultura > Knjige

Veče posvećeno Borislavu Pekiću 2. jula na Cvetnom trgu

Veče "Sećanje na Borislava Pekića - 30 godina od smrti", kod spomenika čuvenom srpskom književniku na beogradskom Cvetnom trgu.

Autor: K1/Tanjug

30/06/2022 > 16:30

podeli vest:

Veče posvećeno Borislavu Pekiću 2. jula na Cvetnom trgu
Foto: Fondacija "Borislav Pekić"


Dom omladine Beograda saopštio je da će sa Fondacijom “Borislav Pekić” u subotu, 2. jula, prirediti veče "Sećanje na Borislava Pekića - 30 godina od smrti", kod spomenika čuvenom srpskom književniku na beogradskom Cvetnom trgu.

Kako je najavljeno, bluz koncert će održati basista Aleksandar Ðukić i gitarista Bojan Vulin, a glumac Petar Benčina pročitaće tekst “Pekić o tome zašto je napisao ''Besnilo''”, odnosno "piščcevu filozofiju na kojoj je zasnovan ovaj legendarni bestseler".

Iz DOB-a je saopšteno da će uvodnu reč održati doskorašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji će govoriti o svojim ličnim sećanjima na Pekića, a prisutnima će se obratiti i piščeva kćerka Aleksandra Pekić koja će podeliti uspomene na svog oca.

"Fondacija ''Borislav Pekić'' će ovom prilikom donirati primerke Laguninog izdanja ''Besnila'' i drugih Pekićevih naslova, koje će, sa posvetom piščeve kćerke, pokloniti prisutnima", kaže se u saopštenju.

Foto: Promo

 

 

Ostavite komentar