Kultura > Film/TV

Na Baščaršiji snimljeni POSLEDNJI KADROVI: Serija drugačija od FILMA "TOMA"

Reditelj Dragan Bjelogrlić kaže da će serija imati potpuno drugačiji tok, koncept i narativ u odnosu na film koji je izazvao veliku pažnju

Izvor: K1info/Tanjug

19/12/2022 > 13:27

podeli vest:

Na Baščaršiji snimljeni POSLEDNJI KADROVI: Serija drugačija od FILMA "TOMA"
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Užurbana atmosfera koja krasi svaki filmski set prelivala se danas preko sarajevske Baščaršije gde su snimane poslednje scene serije "Toma", o jednom od najznačajnijh glasova nekadašnje jugoslovenske muzičke scene Tomi Zdravkoviću.

Scene koje su danas snimane u Sarajevu neće biti hronološki poslednje u emitovanju već samo na snimanju.

Slučajni prolaznici, turisti, zaposleni u lokalima na Baščaršiji videli su snimanje scene u kojoj Toma Zdravković sreće Davorina Popovića i Kemala Montena i upoznaje ih sa voditeljkom i novinarkom Dankom Novović pred sam početak Olimpijade 1984. godine.

Niska temperatura nije sprečila veliki broj ljudi da se fotografišu sa glumcima na setu - Milanom Marićem, Andrijom Kuzmanovićem, Vajom Dujović, Filipom Hajdukovićem...

Reditelj serije Dragan Bjelogrlić kaže za Tanjug da su današnje scene na Baščaršiji snimljene u "foto finišu".

- Zbog pandemije nismo mogli ranije da snimamo ove masovne scene na Baščaršiji, ali evo sada nam je uspelo. Svi smo srećni zbog toga jer smo priveli ogroman posao kraju - rekao je Bjelogrlić i dodao da će se serija u mnogome razlikovati u odnosu na film.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Dragan Bjelogrlić

On je objasnio da su "tok, koncept i narativ u potpunosti drugačiji u odnosu na film" i da je serija Toma celina za sebe.

- Potpuno zaseban proizvod. Između ostalog publika će upoznati sve Tomine žene, a prema sada dostupnim informacija emitovanje serije u osam epizoda zakazano je za mart sledeće godine - rekao je Bjelogrlić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Milan Marić

Milan Marić koji se našao u naslovnoj ulozi poručuje da s nestrpljenjem očekuje emitovanje serije.

- Ovde na Baščaršiji završavamo ogroman posao. Serija detaljnije prati život Tome Zdravkovića, nudi gledaocima širu sliku o emotivnom aspektu njegovog života. Upravo je taj emotivni aspekt za mene kao glumca bio najveći izazov u radu na ovoj seriji - rekao je Marić Tanjugu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vaja Dujović

Glumica Vaja Dujović u seriji oživljava lik voditeljke i novinarke Danke Novović.

Dujović naglašava da je uvek srećna kada dođe u Sarajevo.

- Volim ovaj grad,a posebno mi je drago što sam u prilici da baš ovde oživljavam lik žene koja je važila za prvi glas i lice TV Beograd. Toma je napisao pesmu Danki Novović, ali oni nisu bili u ljubavnoj vezi - kaže Dujović za Tanjug.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Andrija Kuzmanović

Andrija Kuzmanović ističe sjajnu atmosferu na snimanju serije.

- Zajedništvo koje je vladalo u Jugoslaviji 1984. pred početak Olimpijade, najvažnijeg sportskog događaja na ovim prostorima ikad, mi održvamo na setu, ekipa je sastavljena od profesionalaca sa prostora cele nekadašnje SFRJ - rekao je Kuzmanović.

 

Ostavite komentar