Kultura > Film/TV

POSLEDNJE REČI koje su neki od najvećih glumaca IZGOVORILI NA VELIKOM PLATNU

Karijere holivudskih velikana mogu trajati decenijama, ali njihova poslednja uloga ima jedinstveno mesto na listi

Izvor: K1info

20/11/2022 > 18:35

podeli vest:

POSLEDNJE REČI koje su neki od najvećih glumaca IZGOVORILI NA VELIKOM PLATNU
Foto: Youtube PrintScreen


Glumci i glumice nas zabavljaju, teraju nas da se smejemo, plačemo ili čak da se naježimo tokom njihovih nastupa. Zahvaljujući njihovom radu, čini nam se kao da ih poznajemo - čak se i identifikujemo sa njima. TV ili filmsku zvezdu možemo da doživimo kao starog prijatelja - ili neprijatelja - a mogu čak i da nas podsećaju na nekoga koga viđamo svakodnevno. Nastupi glumaca i glumica kroz istoriju su nas takođe uvodili u nova iskustva, nove mogućnosti i nove svetove.

Neke od najpoznatijih zvezda koje su ikada krasile veliki ekran ponudile su nastupe koji ostaju legendarni, dok su druge dale doprinose koji su manje od zvezdanih. Karijere holivudskih velikana mogu trajati decenijama ili, kao što je često slučaj, biti prekinute nepredviđenim nesrećnim slučajem ili bolešću. Svakako, njihova poslednja uloga ima jedinstveno mesto na listi.

Kao deo završnog čina, postoji poslednja replika. Poslednje reči koje su izgovorili filmski glumci i glumice mogu vas iznenaditi, nasmejati ili, iskreno, razočarati.

Robin Vilijams je u poslednjoj sceni rekao svom kolegi da se nasmeje

Poslednji nastup komičara Robina Vilijamsa bio je u trećem delu franšize "Noć u muzeju". Tehnički, Vilijams je takođe pozajmio glas psu Denisu u filmu "Absolutely Anything" iz 2015. koji je režirao Teri Džons.

Oba filma su objavljena posle njegove smrti (kao i ostala tri: "A Merry Friggin' Christmas", "The Angriest Man in Brooklyn", i "Boulevard").

U "Absolutely Anything", poslednja rečenica koju Vilijams izgovara kao pas Denis, glasi: "Hej, niko nije savršen!" To je zaključak na tvrdnju njegovog prijatelja da on nije pas; on je muškarac.

U "Night at the Museum: Secret of the Tomb", Vilijams igra Teodora Ruzvelta. Dok bivši Rough Rider i američki predsednik razgovara sa Lerijem Dejlijem (Ben Stiler) u trenucima pre svanuća, on iznosi mišljenje o vaspitanju dece, oprašta se i govori poslednje reči: "Nasmeši se moj dečače, sviće."

Klerk Gejbl i Merilin Monro zajedno su se pojavili u poslednjoj sceni

Poslednji veliki film Merilin Monro, "The Misfits", objavljen je 1961. Igrala je raspuštenicu pored Klerka Gejbla i Montgomerija Klifa. Gejbl je umro pre nego što je film izašao, dok je Monro preminula 1962. godine.

U poslednjoj sceni filma, Monro i Gejbl (kao Roslin Tejber i Gej Lengland) kreću zajedno, a Merilin se pita: "Kako ćeš pronaći put nazad po mraku?"

Gejbl odgovara: "Samo ću pratiti tu veliku zvezdu. Autoput je ispod nje. Odvešće nas kući."

Brandova poslednja scena bila je sa De Nirom

Pre nego što će umreti 2004. godine, Marlon Brando pojavio se u spotu za pesmu Majkla Džeksona "You Rock My World", ali njegovo poslednje pojavljivanje na velikom platnu bilo je u filmu "The Score". I Džeksonov muzički spot i "The Score" objavljeni su 2001.

U filmu "The Score", Brando je igrao Maksa, šefa mafije koji ubeđuje Nika Velsa, kojeg je tumačio Robert de Niro, da mu ukrade još jednu stvar. Brando je navodno bio naporan na snimanju, čak je u jednom trenutku insistirao da De Niro preuzme ulogu reditelja od Frenka Oza.

Brandova poslednja scena bila je sa De Nirom. U razgovoru sa Nikom, Maks moli svog prijatelja lopova da nastavi da krade, rekavši mu: "Moram malo da se opustim." Nik popušta, ali dok se udaljava, Maks viče: "Nik. Hej, Nik. Niki!"

Na kraju filma imamo poslednji kratak kadar Branda kako se smeje, ali u toj sceni on ništa ne govori.

 

 

 

Ostavite komentar