Kultura > Film/TV

Na 28. FAF stiže plejada SJAJNIH FILMOVA - uživanje počinje 27. novembra u MTS dvorani

Pored premijere filma Mile Turajlić, premijerno će biti prikazan i film "Da li ste videli ovu ženu" Dušana Zorića i Matije Gluščevića

Izvor: K1info/Tanjug

12/11/2022 > 17:20

podeli vest:

Na 28. FAF stiže plejada SJAJNIH FILMOVA - uživanje počinje 27. novembra u MTS dvorani
Foto: Youtube PrintScreen


Film "Non-Aligned & Ciné-guerrillas: Scenes from the Labudović Reels" rediteljke Mile Turajlić imaće srpsku premijeru 27. novembra u MTS dvorani u okviru 28. Festivala autorskog filma (FAF), saopštili su danas organizatori.

"Ovaj dokumentarni diptih baziran je na do sada nikada ranije prikazanim 35-milimetarskim filmskim materijalima, koje je snimio Stevan Labudović, snimatelj jugoslovenskog predsednika (Josipa Broza) Tita", naveli su iz FAF-a.

Film je bio na festivalima DOK Lajpcig i Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a na FAF-u će biti prikazan u programu IDFA u 17 časova i u 19:30.

Istog dana ( 21:30) biće prikazan i film "Najsrećniji čovek na svetu" Teone Mitevske, a organizatori su ranije saopštili da će festival 25. novembra (19:00) otvoriti film "Duhovi ostrva" Martina Mekdone sa Kolinom Farelom i Brendanom Glisonom u naslovnim ulogama.

Kako je najavljeno, 26. novembra je srpska premijera filma "Da li ste videli ovu ženu" Dušana Zorića i Matije Gluščevića, a istog dana je na programu i "Sveti pauk" iranskog reditelja Alija Abasija.

Na FAF stižu i 28. novembra animirana "Bajka" Aleksandra Sokurova, koja prati razgovore Adolfa Hitlera, Benita Musolinija, Josifa Staljina i Vinstona Čerčila u čistilištu, i "Blisko" reditelja Lukasa Donta, a zatim 29. novembra "Sent-Omer" Alis Diop i "Magnetna rezonanca" Rumuna Kristijana Munđiua.

Od filmova koji će biti prikazani na FAF-u do 2. decembra u nekoliko bioskopskih dvorana u Beogradu, organizatori su najavili i za 30. novembra "Alkaras" španske rediteljke Karle Simon i "Joyland" pakistanskog autora Saima Sadika.

 

 

 

Ostavite komentar