Kultura > Film/TV

Hari Poter je ZLATNA KOKA: Čelnici Warner Bros. žele JOŠ FILMOVA iz franšize o dečaku-čarobnjaku

Warner Bros. je objavio osam filmova o Hariju Poteru od 2001. do 2011. godine, koji su širom sveta zaradili 7.7 milijardi dolara

Autor: K1info/index.hr

04/11/2022 > 21:44

podeli vest:

Hari Poter je ZLATNA KOKA: Čelnici Warner Bros. žele JOŠ FILMOVA iz franšize o dečaku-čarobnjaku
Foto: Youtube PrintScreen


Izvršni direktor studija Warner Bros. Discovery, Dejvid Zaslav, želi da iskoristi franšize kojima studio upravlja, što uključuje mogućnost snimanja više filmova o Hariju Poteru, ako uspeju da se dogovore sa autorkom Džej Kej Rouling.

- Usredsredićemo se na franšize. Nismo imali film o Supermenu 13 godina. Nismo radili Harija Potera 15 godina. DC filmovi i filmovi o Hariju Poteru doneli su veliki deo zarade Warner Brosu u proteklih 25 godina - rekao je Zaslav tokom razgovora sa investitorima u četvrtak, piše Variety.

Izvršni direktor primetio je ​​da studio još uvek ima prava na prikazivanje "Gospodara prstenova", a otkrio je i naklonjenost ideji o više filmova o Hariju Poteru.

- Nadamo se da možemo učiniti nešto sa Džej Kej Rouling kako bi Hari Poter išao dalje - rekao je.

Warner Bros. je objavio osam filmova o Hariju Poteru od 2001. do 2011. godine, koji su širom sveta zaradili 7.7 milijardi dolara. Studio se udružio sa Rouling i oko franšize "Fantastic Beasts", spin-offu Harija Potera. 

Poslednji nastavak "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" premijeru je imao u aprilu, a zaradio je 405.1 miliona dolara u celom svetu. Nije jasno hoće li studio snimiti još dva filma kako bi zaokružio serijal od pet filmova.

Rouling je radila i na predstavi "Harry Potter and the Cursed Child", koja je premijeru imala 2016. godine. Kris Kolambus, reditelj koji stoji iza prvog filma o Hariju Poteru, izrazio je interes za režiju adaptacije.

 

 

 

Ostavite komentar