Kultura > Film/TV

NIKOLAS KEJDŽ o kameo ULOZI u filmu "The Flash": NISAM snimio NIŠTA od toga

Iako AI nije nije korišćena u gostovanju Kejdža u ulozi Supermena, finalna scena se razlikovala od onoga što je snimio za filmski spektakl

Izvor: K1info

02/11/2023 > 22:11

podeli vest:

NIKOLAS KEJDŽ o kameo ULOZI u filmu "The Flash": NISAM snimio NIŠTA od toga
Foto: Youtube PrintScreen/Z-Nation Official


Nikolas Kejdž je govorio o korišćenju veštačke inteligencije (AI) u filmovima, podelivši svoja razmišljanja u vezi sa finalnom verzijom njegove kratke uloge kao Supermena u filmu "The Flash" kompanije Warner Bros.

U nedavnom intervjuu za Yahoo! Entertainment, Kejdž je izrazio svoj animozitet prema tehnologiji, rekavši:

- Veštačka inteligencija je noćna mora za mene. To je neljudski. Ne može biti ništa neljudskije od veštačke inteligencije.

Iako AI nije nije korišćena u gostovanju Kejdža kao Supermena u filmu "The Flash", prema rečima glumca finalna scena se razlikovala od onoga što je snimio za ovaj filmski spektakl iz 2023. godine.

- Trebao sam bukvalno da stojim u alternativnoj dimenziji, ako hoćete, i da prisustvujem uništenju univerzuma - objasnio je Kejdž.

- Kal-El je svedočio kraju univerzuma, i možete zamisliti šta to znači u smislu onoga što mogu preneti u tako kratkom vremenskom periodu koji sam imao. Nisam imao dijalog, pa sam morao da izrazim emocije svojim očima. To je ono što sam uradio. Bio sam na setu možda tri sata.

U filmu "The Flash", Kejdž se bori protiv džinovskog pauka dok multiverzum počinje da se urušava, što je referenca na odbačeni film "Superman Lives" reditelja Tima Bartona, u kojem je Kejdž trebao da igra naslovnu ulogu superheroja.

- Kada sam otišao da pogledam film, u njemu se borim sa džinovskim paukom - rekao je Kejdž.

- To nisam radio. Nisam snimio ništa od toga. Mislim da to nije napravila veštačka inteligencija. Znam da je Tim (Barton) zabrinut zbog veštačke inteligencije, kao i ja. To je bio CGI, da bi me podmladili, a ja se borim protiv pauka. Nisam to snimio, tako da ne znam šta se dogodilo.

Još u septembru, Barton je u svom stilu kritikovao AI rekreacije Diznijevih likova u intervjuu za The Independent, rekavši:

- Ne mogu da opišem taj osećaj. Podseća me na to kad ljudi iz drugih kultura kažu, 'Ne fotografiši me jer mi to uzima dušu'.

- Ono uzima nešto od vaše duše ili psihe; to je vrlo uznemiravajuće, posebno ako ako ima veze sa vama. To je kao da robot uzima vašu ljudskost, vašu dušu - primećuje Barton.

Foto: Youtube PrintScreen/Z-Nation Official

Tim Barton i Monika Beluči na Filmskom festivalu u Rimu

Potom je Barton komentarisao Kejdžovu ulogu Supermena u "The Flash", rekavši:

- Ali to takođe ulazi u drugu sferu veštačke inteligencije, i to je razlog zašto mislim da sam završio sa studijem. Oni mogu da uzmu ono što ste uradili, "Betmena" ili bilo šta drugo, i da ga zloupotrebe, ili kako god želite da to nazovete. Iako ste rob Diznija ili Vorner Bradersa, oni mogu da rade šta god hoće. Zbog toga sam poslednjih godina tiho borim protiv svega ovoga - završava Barton.

Ostavite komentar