Kultura > Film/TV

Ubistvo bez suđenja: TRODELNA dokumentarna serija o ATENTATU na Džona Lenona stiže na Apple TV+

Lenon je preminuo u ponedeljak, 8. decembra 1980. godine, nakon što ga je na pragu njegove kuće u Njujorku upucao Mark Dejvid Čepmen

Izvor: K1info

30/10/2023 > 22:05

podeli vest:

Ubistvo bez suđenja: TRODELNA dokumentarna serija o ATENTATU na Džona Lenona stiže na Apple TV+
Foto: Youtube PrintScreen/johnlennon


Nova dokumentarna serija o ubistvu Džona Lenona, "John Lennon: Murder Without a Trial", stiže na Apple TV+.

Datum premijere još nije potvrđen, a narator je glumac Kifer Saterlend. Takođe, serija je već nominovana za Najbolju naraciju, Najbolji dokumentarac o istinitom zločinu i Najbolju dokumentarnu seriju s ograničenim trajanjem na predstojećoj dodeli nagrada Critics Choice Documentary.

Lenon je preminuo u ponedeljak, 8. decembra 1980. godine, nakon što ga je na pragu njegove kuće u Njujorku upucao Mark Dejvid Čepmen, poremećeni obožavalac.

Čepmen je osuđen na kaznu od 20 godina do doživotnog zatvora, kada je priznao zločin, i nalazi se u zatvoru Green Haven Correctional Facility u Njujorku.

Prema saopštenju Apple TV+, snimateljima trodelne dokumentarne serije "omogućen je neograničen pristup podacima policije grada Njujorka, odbora za uslovnu slobodu i kancelarije tužioca okruga".

Serija takođe uključuje intervjue sa Lenonovim prijateljima i Čepmenovim advokatima, psihijatrima, detektivima i tužiocima.

Čepmenova priča je prethodno dramatizovana na ekranu u filmu "Chapter 27" iz 2005. godine, u kojem je glumio Džared Leto.

U četvrtak je još jedan deo Lenonove prošlosti privukao pažnju javnosti: pesma "Now and Then", koju je Lenon napisao i snimio pre smrti, remiksovana je uz pomoć veštačke inteligencije, i najavljena od strane Makartnija kao "poslednja nova pesma" sastava The Beatles.

- Evo ga, Džonov glas, kristalno jasan - rekao je Makartni.

Lenonova udovica Joko Ono dala je 1994. godine demo snimak Polu Makartniju na kaseti sa natpisom "Za Pola", koja je takođe uključivala Lenonove demo snimke za "Free As a Bird" i "Real Love".

Ostavite komentar