Kultura > Film/TV

REDITELJ Darko Nikolić za Reflektor: Serija "Nemirni" NIJE samo za SRPSKO TRŽIŠTE

On je ocenio da su ženski likovi dosta jaki i da su sami ubacili nekoliko koji su jako dobro raspisani i zahvalni za glumu

Izvor: K1info/Tanjug

02/06/2023 > 20:00

podeli vest:

REDITELJ Darko Nikolić za Reflektor: Serija "Nemirni" NIJE samo za SRPSKO TRŽIŠTE
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Darko Nikolić koji je govorio o svom radu na kriminalističkoj seriji "Nemirni".

Nikolić je rekao da je u radu na "Nemirnima" imao stav, kao i na prethodnom projektu "Jedini izlaz", da "nam fali jakih ženskih likova".

- Ovde se u priči nametnulo, a negde smo i sami ubacili, nekoliko ženskih likova koji su jako dobro raspisani i zahvalni za glumu - naglasio je reditelj.

Ocenivši da su u seriji "svi ženski likovi dosta jaki", Nikolić je pomenuo da glavnu junakinju igra Nikolina Friganović, Jelena Stupljanin ima zahtevnu dvostruku ulogu, majku tumači Anica Dobra, a tu je i Milena Predić.

Vizuelnom identitetu serije doprinosi Vladan Pavić, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, koji je prema mišljenju Nikolića "jedan od naših najboljih direktora fotografije, užasno precizan i pripremljen".

Nikolić je rekao da gleda mnogo serije, od kojih sve naše, kako bi video gde je njegovo mesto, a prati i razne inostrane filmske i televizijske produkcije.

- Učim, gledam, skupljam. Ono što pravim voleo bih da može da gleda bilo ko izvan našeg govornog područja. To mi je osnovno polazište. Serija "Nemirni" nije samo za srpsko tržište - naglasio je reditelj.

Prema njegovim rečima, već postoji druge i treće sezone "Nemirnih", i sledi dogovor sa Telekomom o nastavku serije.

"Nemirni" su nastali po motivima knjige Marka Popovića "Jedan pogrešan korak", gde je Nikolić u scenario sa Danicom Nikolić Nikolić i Jelenom Ilić uneo mnoštvo drugih likova koji ne postoje u romanu.

- Taj roman je polazna tačka, ali oni koji su čitali roman i budu gledali seriju shvatiće da su to dve potpuno različite stvari - rekao je Nikolić.

Ostavite komentar