Kultura > Film/TV

MATIJA ILIĆ o liku koji tumači u seriji "U klinču": Na papiru je bio MNOGO ČUDAN, morao sam da ga UČINIM PRIRODNIM

On je rekao da bi voleo da igra neka izmestešena psihološka stanja, a da ne mora da se bavi spoljašnim izgledom i govorom tela

Izvor: K1info/Tanjug

12/05/2023 > 12:09

podeli vest:

MATIJA ILIĆ o liku koji tumači u seriji "U klinču": Na papiru je bio MNOGO ČUDAN, morao sam da ga UČINIM PRIRODNIM
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Matija Ilić koji je govorio o svojoj ulozi u seriji "U klinču".

Ilić je rekao da mu je igrajući Ankinog divnog unuka Matiju Simića Simketa najveći izazov bio da oprirodi lik koji je "na papiru imao čudne manire i načine izražavanja".

- Bilo mi je teško da ga napravim da bude takav da ljudi mogu da se poistovete sa njim. Za njega sam koristio ljude iz svog života i neke lične ideje kako bih stvorio lik koji jeste sada - rekao je glumac.

Ilić je ocenio da je njegov lik dosta zatvoren čovek, njegov govor tela dosta govori o njemu, "nekako je stalno drven kao da čeka nešto da se desi, a ne zna šta".

- Kao da je malo anksiozan i dosta je bitan njegov malo belntav pogled - dodao je Ilić.

Prema njegovim rečima, dosta je između scena pričao sa koleginicom Svetlanom Cecom Bojković koja ga je naučila da uzme vreme za sebe.

- Mislio sam da je to samo mašina, da mora da se radi i da nemam mnogo vremena da mislim. Ali me je Ceca stavila ispred sebe i rekla: "Sine odvoj vreme za sebe, imaš pravo. Ti se vidiš oni se ne vide" - rekao je glumac.

Ilić je dodao da ga je to pogurao da mnogo više razmišlja o scenama koje radi, a i posrećilo mu se što radi sa glumačkim velikanima, ali i mlađim ljudima koju mu omogućavaju da shvati da nije sam.

- Nemam prevelikog pritiska da sve bude savršeno odmah. Možemo svi da naučimo zajedno, kako idemo - istakao je glumac.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Matija Ilić

Kada bi morao da bira jednu buduću ulogu, Ilić je rekao da bi voleo da igra neka izmestešena psihološka stanja.

- Da mogu da zađem malo u mentalne dubioze, da ne moram mnogo da se bavim spoljašnim izgledom i govorom tela, nego više da se fokusiram na mentalnu stranu priče - rekao je Ilić.

 

Ostavite komentar